Gå tillbaka

WestCoast Racing kör finalen i TCR Europa med Ashley Sutton

WestCoast Racing gör ett inhopp i finalen av TCR Europa i helgen med 2017 års BTCC-mästare Ashley Sutton bakom ratten. Andreas och Jessica Bäckman gör också Sutton sällskap i finalen.

Finalen i TCR Europa körs i Barcelona i helgen och WestCoast Racing kommer att ställa upp med en bil för 2017 års BTCC-mästare Ashley Sutton utöver bilar för Andreas och Jessica Bäckman. Trots att teamet kört dubbla program i år med mästerskapssegrar i TCR UK och fullständig säsong i STCC blir det ytterligare tävlingar innan teamet avslutar årets säsong.
– Vi sonderar vilka möjligheter vi har för nästa år och det här är ett perfekt tillfälle att verkligen utvärdera ett eventuellt deltagande i TCR Europa, säger teamchef Dick Jönsson Wigroth. Det känns också extra motiverande att få chansen att arbeta med en så snabb och meriterad förare som Ashley. Det kommer ge oss en bra måttstock på vad vi skulle kunna göra i TCR Europa och en bra chans att avsluta året så bra som möjligt. Just nu är det här bara ett inhopp men TCR Europa är ett av många alternativ vi överväger för nästa år.

Ashley Sutton är en välbekant förare i Touringcarsammanhang med mästerskapstitlar i Renault Clio Cup UK och inte minst i BTCC 2017. I år slutade han fyra totalt i BTCC med sex segrar och han gjorde dessutom ett inhopp i TCR UK där han vann två race. Nu väntar ett inhopp för WestCoast Racing i TCR Europa-finalen i Barcelona.
– Jag ser fram emot att köra finalen i TCR Europa med WestCoast Racing, säger Ashley. Jag har haft ögonen på TCR länge och varit sugen på att prova på det. Jag hade möjlighet att hoppa in i TCR UK men har inte kört TCR internationellt så när WestCoast Racing kontaktade mig var det en perfekt möjlighet för båda parter. Jag ser fram emot att se vad helgen har att bjuda på. Jag har inte kört Volkswagen Golf GTI TCR än och bara gjort ett handfull antal varv på Catalunyabanan så det är mycket nytt som väntar. Teamet har precis avslutat TCR UK som mästare så de har en bra trend jag gärna är med och bidrar till i helgen.