Gå tillbaka

Dan Lloyd mästare i TCR UK i regnfylld säsongsfinal

Dan Lloyd är mästare i TCR UK efter att ha lett från start till mål i säsongens näst sista race på ett regndrabbat Donington Park.

Det var typiskt brittiskt väder över Donington Park när den första säsongen i TCR UK slutligen skulle avgöras. På grund av regnet sköts starten av det första av dagens två finalrace upp flera gånger men Dan Lloyd behöll kylan, och när det första racet väl gick av stapeln satte han av från pole position och ledde från start till mål. Därmed säkrade Dan också mästerskapssegern med ett race kvar. Han avslutade helgen med att som nykrönt mästare köra upp sig till en tredjeplats i det andra racet.
– Jag är överlycklig, säger Dan. Den här sommaren har känts så lång, vi hade en bra start på året men succevikt, straffpoäng och lite annat gjorde att det började gå åt fel håll men jag fortsatte vara positiv och fokuserad och fortsatte satsa allt. WestCoast Racing har varit felfria, det är tack vare dem det här är möjligt och jag hade inte haft den här möjligheten utan dem.

En dominant säsongsstart lade grunden och ett hårt arbete gjorde att WestCoast Racing kan lägga förartiteln till den redan vunna teamtiteln i första säsongen i TCR UK.
– Det här började bara som ett inhopp i ett race men vi har byggt vidare från det. Även om många sa att jag skulle vinna det här så var det inte enkelt och det är en annan slags press när det förväntas av dig att du ska vinna. Jag är väldigt nöjd med vad vi har gjort i år, det har gått både upp och ner men det har varit värt allt. Utan det här hade jag inte kört ett enda race i år, och det här har lett till fler möjligheter så jag vill tacka teamet och alla för all support, avslutar Dan.

Andreas Bäckman gjorde också en stark avslutning och slutade tvåa i det första racet. Tillsammans med en fjärdeplats i det andra räckte det till att säkra tredjeplatsen totalt i mästerskapet.
– Ett väldigt bra resultat för mig och ett bra race, säger Andreas. Jag fick en bra start i det första racet och det var väldigt intensivt i början. Jag är väldigt glad över vad vi har gjort i år och ett stort grattis till Dan för segern i mästerskapet.

Jessica Bäckman säkrade fjärdeplatsen totalt i mästerskapet och därmed är WestCoast Racing i topp i båda mästerskapet i årets TCR UK och 1,3 och 4:a totalt i förarmästerskapet.
– En fantastisk säsong är över i England, konstaterar teamchef Dick Jönsson Wigroth. Från början var det här bara tänkt som en satsning över något race men jag är väldigt glad att vi fick ihop till en fortsättning. Dan har varit ett fantastiskt tillskott i teamet och jag är väldigt glad att teamet kunde hjälpa honom att vinna mästerskapet och att se till att både Andreas och Jessica hade mycket starka säsonger. Det har varit en hård press på teamet i år att ta hand om tävlingsprogram i både Sverige och här i TCR UK och de här framgångarna är de väl värda!