WestCoast Racing avslutar årets STCC-säsong på Mantorp

Publicerad 22 september 2018, 18.00 av WestCoast Racing.

En tuff STCC-säsong är avslutad för WestCoast Racing som på Mantorp Park såg Fredrik Ekblom sluta fyra och sexa och Andreas Bäckman stå för två starka uppkörningar under de två finalheaten. 

Fredrik Ekblom lyckades inte ta sin 40:e STCC-seger i år men stred om det hela vägen in i finalen. På Mantorp Park var farten bra och Ekblom var med och slogs om topplaceringarna. Han blev trea i det första racet men fick ett tidstillägg för oschysst körning och blev fyra. I det andra blev han sexa och han avslutar årets STCC-mästerskap på sjätteplats.
– Det är långt ifrån var vi ska vara och självklart är jag inte nöjd med det men det har varit en sådan säsong, konstaterar Fredrik. Vi har arbetat hårt hela säsongen på att hitta fart i bilen men vi har saknat den sista tiondelen och då räcker det inte till. Vi får vara ärliga med att vi helt enkelt inte varit snabba nog i år. Vi testade mycket nytt den här helgen och jag tycker vi hade bra fart men vi hade behövt det hela säsongen.

Andreas Bäckman grämde sig över att ha missat kvalet igår på grund av tekniska problem då han kände att farten fanns för bra placeringar. Det bevisade han när det var dags för race och i de två finalheaten körde han upp sig från sista plats till en 14:e och en 10:e-plats.
– Idag kunde jag visa att vi har farten och det är självklart så att jag grämer mig lite extra över att vi inte kunde kvala igår, säger Andreas. Idag har jag nog varit snabbare än på någon annan STCC-helg i år och det är väl lite som säsongen har varit. Det har varit mycket upp och ner den här säsongen men några bra helger varvade med helger där vi inte hängt med. Jag visste att det skulle bli tufft i STCC men jag måste ändå vara nöjd då det här är mitt första år i bilracing och jag känner att vi har kunnat hänga med. Det har varit väldigt tufft men lärorikt.

Jessica Bäckman hade en tuff avslutning på sin STCC-säsong med en 16:e och 15:e plats under finaldagen på Mantorp.
– Jag kände att jag hade mer fart än för det men jag kunde inte komma om, suckar Jessica. Det har varit en tuff säsong och jag är väl inte så väldigt nöjd även om det var mycket tuffare än vad jag hade räknat med. Det har gått lite tungt men det är mitt första år och det har varit lärorikt. Jag laddar om nu för finalen i TCR UK istället.

Dick Jönsson Wigroth summerar en tuff STCC-säsong för teamet.
– Det har varit lite blandat och en tuff säsong men ingen skugga ska falla över teamet, säger Dick. Vi har arbetat hårt hela säsongen och i år har vi dessutom kört fler race än någonsin tidigare och kört två mästerskap i två länder. Vi får konstatera att iv inte lyckats hitta det sista lilla extra som krävs för att vara med i toppen i STCC och ibland har man ett sådant år. Förarna och teamet har gjort allt vad de kan och nu får vi lägga den här säsongen bakom oss och ladda om för finalen i TCR UK.

Senaste nyheterna