Säsongsfinal i STCC och Formula STCC Nordic för WestCoast Racing

Publicerad 21 september 2018, 07.48 av WestCoast Racing.

Årets svenska racingsäsong närmar sig slutet och i helgen ska STCC och Formula STCC Nordic avgöras på Mantorp Park. WestCoast Racing åker dit med förhoppning att avsluta en tuff säsong på ett starkt vis.

WestCoast Racing har aldrig tidigare deltagit i fler race över en säsong än vad man gjort i år. Teamet har ställt upp med tre bilar i både STCC och TCR UK och samtidigt tagit in två nya Formelbilsjuniorer i Formula STCC Nordic. Det har gett teamet ett digert schema att hantera i tre olika mästerskap och Dick Jönsson Wigroth kan konstatera att hela teamet har fått arbeta hårt för att hantera schemat.
– Alla i teamet har arbetat otroligt hårt och det faktum att vi inte haft ett enda tekniskt problem på någon bil visar vilket bra jobb de har gjort, säger Dick. Tyvärr har vi inte riktigt fått de resultat vi normalt är vana vid och vi har inte alltid lyckats hitta den sista tiondelen i bilarna. Vi har gjort allt vad vi har kunnat med det vi har haft men ibland får man sådana här år där resultatet inte speglar insatsen hela teamet inklusive förarna lägger ner. Nu ska vi se till att avsluta så starkt som vi bara kan här på Mantorp i både STCC och Formula STCC Nordic och sen vända blickarna mot säsongsfinalen i TCR UK senare i oktober.

Fredrik Ekblom ligger sexa totalt i mästerskapet med som bäst en andra och en tredjeplats i år. Den trefaldiga STCC-mästaren siktade högre men han ser nu fram emot att avsluta säsongen starkt.
– Vi har inte haft den säsongen som vi förväntade oss att ha, konstaterar Fredrik. Nu har vi en sista chans att avsluta starkt här på Mantorp och den chansen ska vi göra allt för att ta. Jag tycker vi bör kunna ha en bra helg här. Vi hade bra tester här tidigare i år och nu gäller det att vi kan få utdelning för det i helgen och vara med där uppe där vi hör hemma.

Andreas och Jessica Bäckman debuterade inte bara i banracing i år utan även i STCC och har till det gjort en full säsong i TCR UK. Andreas Bäckman vann sitt första standardbilsrace på Croft för två veckor sen och ska nu avsluta sin första STCC-säsong. Han ligger fyra totalt i J-SM med en J-SM seger i år och har en avlägsen chans att avancera till tredjeplatsen. Jessica Bäckman som ligger fyra totalt i TCR UK bakom Andreas är i J-SM sexa totalt.

I Formula STCC Nordic har Ward WestCoast Racing Junior Team i år två nya lovande juniorer. Alfred Nilsson ligger tvåa totalt i J-SM i Formula STCC Nordic tätt följd av teamkamraten Sebastian Persson och de två ska i helgen göra upp om vem som tar silver respektive brons i J-SM. Båda två har också en chans att sluta trea totalt i Formula STCC Nordic.

STCC-finalen på Mantorp Park körs över fredag och lördag.

Tidsschema – STCC, Mantorp Park

Fredag 21/9
09:50 – Test 1
12:55 – Test 2
16:25 – Kval

Lördag 22/9
09:00 – Warm up
12:50 – Race 1 (14 varv)
15:20 – Race 2 (14 varv)

Tidsschema Formula STCC Nordic – Mantorp Park 

Fredag 21 september

09.25 Test
14.05 Kval

Lördag 22 september

09.20 Race 1
12.04 Race 2

Senaste nyheterna