Andreas Bäckman vinnare på Croft i TCR UK

Publicerad 12 september 2018, 17.07 av WestCoast Racing.

Andreas Bäckman var helgens stora vinnare när han tog sin första racingseger när TCR UK kördes på Croft i England. En seger han följde upp med en tredjeplats i race två och därmed stora poäng i mästerskapet.

Planen från början var inte att köra på Croft som är näst sista helgen i TCR UK då det krockade med STCC-helgen på Rudskogen i Norge. Men ett sent beslut gjorde att teamet delades upp i två delar och Andreas Bäckman, Jessica Bäckman och Dan Lloyd deltog i TCR UK. Det innebar också att Andreas till den här helgen fick hoppa in i en reservbil men det verkade inte hindra honom. Från pole position kontrollerade han det första racet från start till mål och tog en ohotad seger. I det andra kunde han köra upp sig till en tredjeplats.
– Jag är så glad, det är utan tvekan något alldeles speciellt, sa Andreas efter sin seger. Jag har varit nära några gånger i år och har haft farten men inte lyckats knyta ihop ett helt race så jag är väldigt glad över den här segern. I det andra racet var jag inte snabb nog på de ställen där man kan köra om men jag lyckades ändå köra till mig en tredjeplats och det är ett riktigt bra resultat. Jag är väldig glad över att den här helgen tagit min första pole och min första seger så det har varit en bra helg.

För Dan Lloyd innebar möjligheten att köra den här helgen en chans att ta ett säkrare grepp om mästerskapet och han såg länge ut att kunna lägga båda händerna på pokalen. Men efter en tredjeplats i första racet tvingades han bryta det andra med trasig fjädring. Trots det har han 31 poängs ledning i mästerskapet inför finalhelgen på Donington.
– Det är lite av en besvikelse då vi siktade på bättre resultat, konstaterade Dan. Allt gick enligt plan fram tills andra racet men det är sådant som händer och som du inte kan påverka. Jag hade fram tills dess bra med poäng vilket var målet för helgen. Även om jag är besviken är jag ändå positiv inför finalen. Teamet gjorde en fantastisk insats som kunde ordna så vi kunde starta här trots en logistikmardröm för dem, men de fick det att fungera och vi är kvar i mästerskapsledning med en bra marginal vilket betyder väldigt mycket. Nu ser jag fram emot Donington där vi kommer att vara snabba och bara ska se till att göra jobbet.

Jessica Bäckman hade en solid poängplockarhelg med en fjärde- och femteplats från söndagens race. Hon hade som mål att återvända till pallen men är ändå nöjd med bra poäng från helgens race.
– Målet för helgen var att fajtas om pallplatser men det räckte inte riktigt till, sa Jessica efteråt. Jag får ändå vara nöjd, jag fick inte riktigt däcken att hålla hela vägen i racen men det blev viktiga poäng i mästerskapet och jag tog tillbaka fjärdeplatsen totalt i mästerskapet. Nu laddar jag om och siktar på två pallplatser på Donington istället!

I mästerskapet leder Dan Lloyd fortfarande med 31 poäng inför finalen på Donington. Andreas Bäckman är fortsatt trea totalt följd av Jessica Bäckman som avancerade till fjärdeplatsen. TCR UK avslutas som sagt på Donington 13-14 oktober.

 

 

Senaste nyheterna