WestCoast Racing hängde inte med i Norge

Publicerad 10 september 2018, 08.20 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing och Fredrik Ekblom fick inte alls till det i Norge när STCC besökte Rudskogen. En sjunde respektive åttondeplats i söndagens två regntyngda race gjorde att WestCoast Racing lämnade Norge med många frågor att besvara.

Fredrik Ekblom saknade fart under kvalet på lördagen men lyckades ändå få till en femteplats efter att teamet gjort stora ändringar på bilen mellan de två kvalpassen. Men på söndagen saknades all form av fart i bilen och den trefaldiga STCC-mästaren konstaterade efteråt att man inte hade något svar på varför efteråt.
– Vi var ändå helt ok under kvalet trots allt men idag tappade vi helt riktningen, sa Ekblom efter racet. Jag hade ingen fart överhuvudtaget i racen, jag saknade allt i bilen och det fanns ingenting att jobba med. Jag tog till alla tricks jag kan men ingenting fungerade så vi har gått helt fel. Det är något som inte stämmer. Jag har kört väldigt länge och jag säger inte att jag är bäst och felfri men när jag har en bra dag är det inte många som kan slå mig och när jag har en dålig dag är jag ändå inte så här dålig. Jag har en liten idé om vad det kan vara men vi har inte så många pass att på oss att hitta rätt och vi lyckades inte hitta rätt med bilen. Det här blev en helg att glömma.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth stack inte under stolen med att man som team inte levererat som man ska den här helgen.
– Vi har som team inte gjort jobbet och gav inte Fredrik en bil idag som han kunde konkurrera med, konstaterade Dick. Det finns inga ursäkter, vi har helt enkelt inte gjort ett tillräckligt bra jobb och just nu vet jag inte varför. Vi ska titta på det efter helgen, just nu vill vi bara packa ihop och lämna den här helgen bakom oss och ladda om för en bra avslutning på Mantorp. Vi får istället glädja oss åt Andreas första seger i TCR UK, Jessicas fina resultat och att vi är etta, trea och fyra i mästerskapet där inför finalen.

 

Senaste nyheterna