Fyra och femma på Rudskogen för Ward WestCoast Racing Junior Team i Norge

Publicerad 8 september 2018, 19.15 av WestCoast Racing.

Sebastian Persson blev fyra och Alfred Nilsson blev femma i ett regndrabbat och omväxlande första Formula STCC Nordic-race på Rudskogen i Norge.

Regnet kom och gick under dagen och lagom till race blev det regn igen efter att förarna tidigare under dagen tränat och kvalat under mestadels torra förhållanden. Det bjöd på ett omväxlande race där Sebastian Persson blev fyra och Alfred Nilsson femma.
– Vi missade lite på lufttrycket och jag hade svårt med greppet framför allt i början, berättar Sebastian. Jag gjorde en dålig start och halkade ner och det tog tid att komma igång och jaga ikapp. Mot slutet kändes det bättre och jag kunde ta mig upp och även förbi Alfred på slutet som såg ut att ha något problem. Det var lite synd att det regnade innan start då det kändes bra i torrt men vi laddar om för imorgon.

Alfred Nilsson gjorde en kanonstart från sjätte startruta och var uppe på tredjeplats. Men en lucka för antennen lossnade under starten och han kämpade hela loppet igenom med kraftiga vibrationer i bilen och gick till slut i mål som femma.
– Jag fick en kanonstart och var uppe på tredjeplats direkt. Tyvärr lossnade luckan för antennen fram på bilen redan under formationsvarvet och låg lös vilket gav enorma vibrationer i bilen under racet. Det var svårt att köra och så klart det är lite surt men det är sådant som kan hända. Det kändes bra annars så det är bara att komma igen imorgon, summerar Alfred.

Resultat – race 1, Formula STCC Nordic Rudskogen Norge: 

1. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, 1:43.701
2. Edward Sander Woldseth, Nils Erik Woldseth, +1.821
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +3.060
4. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +13.341
5. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +16.376
6. William Winsth, Tornfrakt Racing, +19.502
7. Lars Solheim, Geir Solheim, +25.170
8. Viktor Andersson, MA:GP, +29.875

Senaste nyheterna