Långt uppehåll över – WestCoasts Formelbilsjuniorer är redo

Publicerad 6 september 2018, 17.50 av WestCoast Racing.

Det har varit ett långt uppehåll i Formula STCC Nordic där Alfred Nilsson och Sebastian Persson har fått vänta på att tävla igen ända sedan tävlingshelgen i Falkenberg i början av juli.

Nu är det återigen dags när Formula STCC Nordic återvänder till Rudskogen i Norge i helgen för säsongens andra tävlingshelg på den snabba norska banan. Sebastian Persson är en förkylning till trots redo och laddad för helgen efter tre raka pallplatser.
– Sist vi var i Norge hade vi en tuff helg men vi har lärt oss mycket sedan dess och ska vara bättre den här gången, lovar Sebastian. Det har känts bra de senaste tävlingshelgerna och målet för helgen är nya pallplatser och mycket poäng inför finalen. Banan i Norge är rolig men ganska teknisk så det är lätt att göra misstag och tappa tid.

Alfred Nilsson ligger trea totalt i mästerskapet men har två lite tuffare tävlingshelger bakom sig. När de tävlade i Norge senaste blev det en pallplats för Alfred och nu siktar han på att ta ytterligare kliv framåt.
– Det är äntligen dags igen och det är härligt att få komma igång, säger Alfred. Sist vi var i Norge gjorde vi ett dåligt kval men vi hade bra fart i race så den här gången har vi ett bättre utgångsläge. Jag känner mig mer än redo för helgen och är optimistisk och framför allt jäkligt laddad.

Formula STCC Nordic kör test, kval och race 1 på lördag följt av race 2 på söndag på Rudskogen.

Senaste nyheterna