WestCoast Racing säkrar teammästerskapet i TCR UK

Publicerad 9 augusti 2018, 10.46 av WestCoast Racing.

Med två tävlingshelger kvar har WestCoast Racing säkrat teammästerskapet i första säsongen av TCR UK och har efter fem tävlingshelger samlat ihop ointagliga 691 poäng.

WestCoast Racing har parallellt med STCC också deltagit med tre bilar i den första säsongen av TCR UK vilket har gett teamet ett rejält tävlingschema under våren och sommaren. WestCoast Racings operativa teamchef James Rogers Nixon är stolt över teamets bedrift i år.
– Att delta i två mästerskap i två olika länder med samma bilar är inte lätt och det är ett fantastiskt jobb av hela teamet som har gjort det möjligt och teamsegern i TCR UK är en bra belöning för det, säger James. Våra bilar har haft en fantastisk tillförlitlighet och Volkswagen har gett bra kundsupport vilket har gjort det möjligt för oss att köra i två mästerskap samtidigt.

Dan Lloyd har varit en succé i TCR UK och mästerskapsledaren var länge helt obesegrad. Hans succé innebär att han haft maximal straffvikt i bilen men det är också något som Andreas och Jessica Bäckman har haft tack vare Lloyds segrar. James vill särskilt lyfta fram deras insats med hur de tacklat första året i racing med att både lära sig nya banor och köra med maximal straffvikt i bilarna, och trots detta ligga trea och femma totalt i mästerskapet.
– Andreas och Jessica har gjort ett helt fantastiskt jobb, säger James. Några av de andra förarna som inte haft straffvikt borde faktiskt skämmas lite. Det här är Andreas och Jessicas första år i racing och att sättet de hanterat både första året i racing, lära sig helt nya banor och samtidigt göra det med maximal straffvikt i bilarna är väldigt starkt och har utan tvekan bidragit till att vi nu är teammästare.

Nästa race för WestCoast Racing är nu STCC i Karlskoga 18-19 augusti. Därefter har teamet två tävlingshelger samtidigt, STCC-helgen i Rudskogen i Norge som krockar med TCR UK på Croft 8-9 september. WestCoast Racing har ännu inte tagit beslut om var teamet ska delta den helgen.

Senaste nyheterna