Tuff vikthelg men pallplats för Dan Lloyd i TCR UK

Publicerad 7 augusti 2018, 12.39 av WestCoast Racing.

I helgens TCR UK-race på Oulton Park kände alla tre förarna av att ha maximum straffvikt i bilarna. Dan Lloyd blev tvåa respektive fyra och han hade sällskap av Andreas Bäckman på pallen i det första racet där Andreas var trea. För Jessica Bäckman blev det en sjätte respektive femteplats i de två racen.

Dan Lloyd kände av att ha maximal strafffvikt i bilen när TCR UK besökte Oulton Park i helgen. Dan Lloyd kände av detta men kunde ändå kämpa sig till en andraplats i race 1. I det andra racet blev han fyra men lämnar Oulton Park i fortsatt mästerskapsledning med två helger kvar i mästerskapet.
– Det var överlag en tuff helg för oss, sa Dan efteråt. Vi hade maximal straffvikt i bilen och det spelade en stor roll här. Oulton Park är en tuff bana att ha en tung bil på och det märktes. En andraplats och en fjärdeplats är ok men vi hoppades på bättre resultat. Det var ärligt talat inte den bästa helgen men teamet gjorde ett bra jobb och vi kunde säkra poäng.

Andreas Bäckman hade problem i race 2 med bilen men kunde få med sig en tredjeplats från första racet.
– Jag hade inte förväntat mig en pallplats i det det första racet men en förare fick bestraffning som gjorde att jag kunde kliva upp på pallen, sammanfattade Andreas. Tyvärr hade vi problem med bilen i race 2 så jag förlorade flera varv men vi kunde i alla fall lösa det och gå i mål och ta lite poäng. Det har varit en bra helg ändå, vi har haft bra fart och kunde trots lite problem ta poäng.

Jessica fick med sig en femte- respektive sjätteplats från helgen på Oulton Park.
– Det har varit en rolig men ganska tuff helg, sa Jessica. Det positiva är att vi kunde få med oss lite viktiga poäng i mästerskapet från båda racen och teamet gjorde som alltid ett bra jobb. Jag ser fram emot nästa race i STCC i Karlskoga!

I mästerskapet leder Dan Lloyd fortsättningsvis med 78 poäng inför de två avslutande helgerna. Andreas  Bäckman är trea och Jessica Bäckman är femma totalt. Nästa racehelg för WestCoast Racing är STCC som efter sommaruppehållet inleder andra säsongshalvan med start på Gelleråsen i Karlskoga 18-19 augusti.

Resultat – TCR UK Oulton Park – https://tcruk.co.uk/index.php/calendar/item/oulton-park

Senaste nyheterna