Fortsatta segrar och pallplatser i TCR UK

Publicerad 17 juli 2018, 11.41 av WestCoast Racing.

Det är begränsat med sommarlov för WestCoast Racing som efter STCC i Falkenberg fortsatte till TCR UK för fjärde tävlingshelgen i mästerskapet som kördes på Castle Combe. Dan Lloyd utökade mästerskapsledningen med en seger och en andraplats, och Andreas Bäckman är trea totalt efter två tredjeplatser.

Dan Lloyd som inför den här helgen säkrade en fortsättning i TCR UK för resten av säsongen fortsätter hålla mästerskapet i ett järngrepp. Trots 60 kgs straffvikt var han först över mållinjen i båda racen, men ett tidstillägg efter målgång i första racet på grund av oschysst körning flyttade ner honom till andraplats efter en omkörning på Oliver Taylor på sista varvet. Han startade tvåa efter ett tight kval, men en miss i starten gjorde att han föll ner genom fältet. Lloyd stod dock för en suverän uppkörning efter det. I race 2 startade han från pole och ledde från start till mål.
– Det var inte en helt lätt dag så jag är överlycklig över segern i race 2, sa Lloyd efteråt. Det var väldigt synd att tappa segern i första racet så segern i andra racet kändes extra viktig. Jag gjorde en sen omkörning på Taylor i första racet som jag tycker var schysst, jag var uppe jämsides och i Touring Cars kan man inte öppna dörren så och inte förvänta sig en attack. Totalt sett var det ändå en väldigt bra helg och teamet har gjort ett fantastiskt jobb med bilen igen. Det syns tydligt hur bra de är när vi trots 60 kg straffvikt ändå kunde köra till oss en stor lucka i andra racet. Jämnhet är nyckeln till resultaten och det är vad vi siktar på.

Andreas Bäckman hade återigen en stabil helg i TCR UK och lämnade Castle Combe med två tredjeplatser från de två racen. I det första racet låg han länge tvåa men blev så småningom passerad av teamkamraten Dan Llloyd. I det andra gjorde en dålig start att han föll långt ner i fältet men Andreas kunde sen köra upp sig till en ny tredjeplats.
– Jag gjorde två bra race och är verkligen nöjd med helgen, sa Andreas. I det första racet gjorde jag en bra start och låg länge tvåa innan Dan kunde köra om mig. I det andra fick jag en dålig start men kunde köra upp mig igen och ta en ny pallplats och är väldigt nöjd med uppkörningen. Det har varit en bra helg och bra med poäng i mästerskapet. Stort tack till teamet som återigen gjort ett bra jobb. Nu laddar vi om för Oulton Park.

För Jessica Bäckman var det en desto tuffare helg. I det första racet blev hon påkörd bakifrån i en startkrasch och med en skadad bil var enda möjligheten att långsamt ta den i mål på vad som blev en slutlig sjätteplats. I race 2 låg hon länge fyra men halvvägs in i racet blev hon påkörd i sista kurvan och tvingades bryta.
– Det blev ingen bra racedag för mig, konstaterade Jessica. Jag drogs in i en startkrasch i första racet och bilen var alldeles för skadad för att jag kunde göra så mycket mer än bara gå i mål. I det andra låg jag länge fyra men blev påkörd och tvingades bryta. Jag är nöjd med min fart i kvalet men racedagen blev inte något bra. Det är bara att lägga det här bakom mig och ta nya tag på Oulton Park istället.

I mästerskapet är Dan Lloyd i fortsatt ledning med tre racehelger kvar. Andreas Bäckman är trea totalt och Jessica Bäckman är fyra totalt trots en poängfattig helg. Nästa tävlingshelg i TCR UK är på Oulton Park 4:e augusti.

Resultat race 1 – Castle Combe. Klicka här

Resultat race 2 – Castle Combe. Klicka här 

Kompletta resultat från TCR UK – Castle Combe. Klicka här 

Senaste nyheterna