Fredrik Ekblom tvåa i Västkustloppet – stark insats av Jessica och Andreas

Publicerad 8 juli 2018, 20.01 av WestCoast Racing.

Fredrik Ekblom slutade femma och tvåa i de två STCC-racen i Falkenberg och Andreas Bäckman ökade på poängskörden i STCC.

På hemmaplan i Västkustloppet var WestCoast Racing bra med i tätstriden och Fredrik Ekblom ökade på poängskörden med en femteplats samt en uppkörning från sjunde till andraplats som avslutning på helgen. I det första racet slutade han femma efter att varit med i tätstriden om pallplatser under loppet men led av att ha startat fyra efter lite fel timing i regnkvalet på lördagen. I race två kämpade han tillbaka rejält och körde upp sig från sjundeplats till en andraplats i mål.
– Vi har haft en bra helg, summerar Fredrik. Bilen har känts bra hela helgen och vi var väldigt snabba i lördags. Vi var kanske inte så snabba som vi trodde vi skulle vara i racetrim, framför allt inte i race 1 men vi gjorde en del ändringar till andra racet och det blev bättre. Det är svårt att veta här hur mycket man vågar pusha på vänster framdäck utan att få punktering. Man vill ju attackera och gå för seger, samtidigt är det lätt att få punktering vilket jag fick här ifjol. Jag är glad att vi inte fick det i år, och att det blev mycket poäng och ännu en pallplats för teamet. Nu får det bli seger på Gelleråsen, vi är starka där men det är många som vill vara med och slåss.

Andreas Bäckman hade en stabil helg första gången i Falkenberg och arbetade sig framåt hela helgen. I race 1 körde Andreas till sig en tiondeplats och ytterligare poäng i mästerskapet. I det andra gjorde han återigen en stark insats i mittfältet och missade sånär ytterligare en poängplats.
– Det har överlag varit en bra helg, säger Andreas. Resultatmässigt var race 1 bättre men jag tycker jag gjorde ett ännu bättre race i det andra racet. Jag blev tidigt påkörd och ratten var sned men kunde snabbt anpassa mig och hade bra fart. Det är bara svårt att avancera upp från mittfältet men jag har lyckats vara runt topp-10 hela helgen trots att det är första gången jag kör här. Det ser kanske lite svagt ut resultatmässigt men jag måste ändå vara nöjd med hur helgen blev och hur körningen satt. Nu ser jag fram emot TCR UK och Castle Combe nästa helg.

Jessica Bäckman stod också för en bra insats i Falkenberg trots ett tufft kvalresultat. Hon gjorde sina första varv i regn i en TCR-bil i kvalet och det ledde till att hon startade långt ner. I race 1 blev hon sen påkörd och tvingades bryta men i race 2 stod hon för en stark uppkörning från 18:e till 12:e plats med bra tider och skuggade sin bror Andreas hela loppet.
– Race 1 tog slut väl fort så det lägger jag bara bakom mig men jag är nöjd med min insats i race 2, summerar Jessica. Jag tycker jag hade bra fart genom hela loppet och över hela helgen har jag utvecklats och tagit steg framåt. Jag lägger race 1 och kvalet bakom mig men tar med mig uppkörningen i race 2. Det har varit en lärorik helg och ett steg fram jämfört med Anderstorp. Nu laddar jag om för TCR UK och Castle Combe.

I mästerskapet är Fredrik Ekblom femma totalt men bara sju poäng från andraplatsen. Andreas Bäckman ligger efter helgen fyra i JSM där Jessica Bäckman är på en sjätteplats. WestCoast Racing fortsätter nu till TCR UK och Castle Combe redan nästa helg där Andreas och Jessica Bäckman kör och får sällskap av mästerskapsledande Dan Lloyd. STCC har ett sommaruppehåll och är tillbaka igen 18-19 augusti för Kanonloppet på Gelleråsen utanför Karlskoga.

Resultat – STCC, Västkustloppet. Race 1: 

1. Robert Dahlgren, PWR Racing – SEAT Dealer Team, Cupra TCR, 45.605
2. Johan Kristoffersson, Kristoffersson Motorsport, VW Golf GTI, +0.371
3. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, Cupra TCR, +3.914
4. Andreas Wernersson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen Golf GTI TCR 2018, +4.085
5. Fredrik Ekblom, WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI, +4.684
6. Mattias Andersson, Honda Racing Sweden, Honda Civic, +7.150
7. Philip Morin (J), SEAT Dealer Team – PWR Racing, Cupra TCR, +8.305
8. Micke Ohlsson, Brink Motorsport, Audi RS3 LMS, +9.050
9. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi RS3 LMS, +9.995
10. Andreas Bäckman (J), WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI, +10.611
11. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, Volkswagen Golf GTI, +11.002
12. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, SEAT Dealer Team – PWR Racing, Cupra TCR, +11.892
13. Hugo Nerman (J), Kristoffersson Motorsport, VW Golf GTI, +12.713
14. Nicklas Oscarsson (J), Kristoffersson Motorsport, VW Golf GTI, +13.122
15. Albin Wärnelöv, Albin Wärnelöv, Volkswagen Golf TCR, +16.960
16. Peter Poker Wallenberg, Poker Racing for Charity, Audi RS3 LMS, +17.556
DNF. Alex Andersson, Brovallendesign, Audi RS3 LMS, DNF
DNF. Oliver Söderström (J), LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen Golf GTI TCR 2018, DNF
DNF. Olli Kangas (J), LMS Racing, Seat Leon, DNF
DNF. Jessica Bäckman (J), WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI, DNF

Resultat – STCC, Västkustloppet. Race 2: 

1. Mattias Andersson, Honda Racing Sweden, Honda Civic, 46.243
2. Fredrik Ekblom, WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI, +0.141
3. Tobias Brink, Brink Motorsport, Audi RS3 LMS, +0.789
4. Andreas Wernersson, LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen Golf GTI TCR 2018, +1.212
5. Hugo Nerman (J), Kristoffersson Motorsport, VW Golf GTI, +4.189
6. Robert Dahlgren, PWR Racing – SEAT Dealer Team, Cupra TCR, +5.611
7. Philip Morin (J), SEAT Dealer Team – PWR Racing, Cupra TCR, +5.844
8. Oliver Söderström (J), LESTRUP RACING TEAM, Volkswagen Golf GTI TCR 2018, +6.231
9. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, SEAT Dealer Team – PWR Racing, Cupra TCR, +6.661
10. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, Cupra TCR, +6.958
11. Andreas Bäckman (J), WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI, +7.376
12. Jessica Bäckman (J), WestCoast Racing, Volkswagen Golf GTI, +7.917
13. Alex Andersson, Brovallendesign, Audi RS3 LMS, +9.120
14. Albin Wärnelöv, Albin Wärnelöv, Volkswagen Golf TCR, +9.306
15. Peter Poker Wallenberg, Poker Racing for Charity, Audi RS3 LMS, +9.599
16. Johan Kristoffersson, Kristoffersson Motorsport, VW Golf GTI, +1 Lap
17. Nicklas Oscarsson (J), Kristoffersson Motorsport, VW Golf GTI, +7 Laps
DNF. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, Volkswagen Golf GTI, DNF
DNF. Micke Ohlsson, Brink Motorsport, Audi RS3 LMS, DNF
DNS. Olli Kangas (J), LMS Racing, Seat Leon, DNS

 

 

 

Senaste nyheterna