Västkustloppet och hemmaplan för WestCoast Racing

Publicerad 5 juli 2018, 18.02 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing ser fram emot helgens STCC-race, det traditionsstarka Västkustloppet som körs på snabba Falkenbergsbanan. En bana där teamet trivs väl.

Fredrik Ekblom laddar upp från sommarstället inte långt därifrån och tror på en bra helg för teamet efter att man tog ett rejält kliv framåt på Anderstorp efter den svåra premiären på Knutstorp.
– Jag känner att vi hittade lite detaljer inför och efter Anderstorp som bör göra oss starkare till helgen, säger Fredrik. Falkenberg är en riktig hemmabana för teamet som trivs väldigt bra där och det är också en bana där jag trivs bra. Vi får se till att sy ihop det till en riktigt bra helg med mycket poäng.

Andreas Bäckman var bästa STCC-junior på Anderstorp och ser nu fram emot Falkenberg som är en bana han aldrig kört på tidigare.
– Det är en helt ny bana för mig och den ser väldigt intressant ut, säger Andreas. Den verkar kort och snabb och då jag inte kört där alls tidigare är det svårt att ha några riktigt konkreta mål. Det kändes bra på Anderstorp så jag siktar på ännu en bra helg. Något jag måste förbättra är mina kval, jag kvalade inte så bra som jag borde ha gjort på Anderstorp och det hoppas jag rätta till i helgen.

Även för Jessica Bäckman är det här en ny bana och likt Andreas siktar hon på att förbättra sin kvalprestation.
– Jag kvalade dåligt på Anderstorp och det gjorde racen svåra för mig även om jag hade bra fart i racen, säger Jessica. Mitt mål för helgen måste vara att få upp farten snabbare och bättre redan från början och vara med i kvalet bättre. Det känns extra viktigt här, jag har inte kört på Falkenberg tidigare men det ser ut att vara en snabb bana där det inte är lätt att köra om.

Efter en tuff säsongstart var WestCoast Racing betydligt mer konkurrenskraftiga på Anderstorp och nu hoppas teamchef Dick Jönsson Wigroth att man är med minst lika bra i Falkenberg.
– Vårt mål är att vara bästa Volkswagenteam i helgen, säger Dick. Det är något vi själva kan påverka, resten styrs av BoP och ligger utanför vår kontroll. Vi har gjort allt vad vi kan för att bli starkare och det här kan bli en intressant tävlingshelg på många sätt.

Västkustloppet avgörs över lördag och söndag med träningar och kval på lördag följt av de två racen på söndag.

Tidsschema – STCC, Falkenberg

Lördag 7 juli

9:00-9:30 Test 1
13:30-14:00 Test 2
16:45 STCC Q1
17:10 STCC Q2

Söndag 8 juli

9:00 Warm-up 10 minuter
13:00 STCC Race 1
15:20 STCC Race 2

TV-tider

Söndag 8 juli 14:00 i Sportkanalen och stream på C More

Senaste nyheterna