Tuff helg för WestCoast Racings formelbilsjuniorer på Anderstorp

Publicerad 18 juni 2018, 22.27 av WestCoast Racing.

Alfred Nilsson och Sebastian Persson hade en tuff helg på Anderstorp, men Sebastian Persson kunde avsluta helgen med sin första pallplats i mästerskapet när han slutade trea i race 2.

Sebastian Persson hade bäst fart av de två och var trea i kvalet men han var ändå inte riktigt nöjd. I det första racet blev det bara en åttondeplats efter bilproblem, men i söndagens race blev han trea när Ander Wolseth gjorde ett misstag och åkte av.
– Det var bara att tacka och ta emot, sa Sebastian efteråt. Det har varit en svår helg, jag har inte fått det att fungera och hittat farten i bilen.

För Alfred Nilsson blev det en fjärde och femteplats från de två racen efter en femte bästa tid i kvalet. Han var inte nöjd med första helgen i Formula STCC Nordic utanför pallen.
– Det är någonting som inte stämmer just nu, konstaterade han. Det här har varit en motig helg och jag har inte fått det att stämma riktigt. Nu har vi haft två helger i rad där det inte riktigt känts bra så vi får titta på det och sikta på att vara bättre i Falkenberg.

Dick Jönsson Wigroth är inte så orolig över helgens resultat och menar att det är naturligt att det går lite upp och ner i början.
– Det här är ett tufft mästerskap och både Sebastian och Alfred har en brant utvecklingskurva framför sig, säger Dick. De är självklart besvikna nu men det är inte konstigt att det blir sådana här helger ibland när de har mycket att lära på kort tid. Det var kul att se att Sebbe kunde ta sin första pallplats i helgen och jag är inte det minsta orolig, de gör ett bra jobb och nu är det bara att jobba på.

Resultat – Formula STCC Nordic, Anderstorp race 1: 

1. Edward Sander Woldseth, Nils Erik Woldseth, 1:39.014
2. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +5.452
3. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +5.751
4. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +9.709
5. William Winsth, Tornfrakt Racing, +14.100
6. Lars Solheim, Geir Solheim, +14.826
7. Viktor Andersson, MA:GP, +16.619
8. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +1:18.040

Resultat – Formula STCC Nordic, Anderstorp race 2: 

1. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, 1:47.334
2. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +6.047
3. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +10.966
4. Edward Sander Woldseth, Nils Erik Woldseth, +12.943
5. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +15.781
6. Lars Solheim, Geir Solheim, +25.752
7. Viktor Andersson, MA:GP, +42.132
DNF. William Winsth, Tornfrakt Racing, DNF

Senaste nyheterna