WestCoast Racing-juniorer jagar nya framgångar i Formula STCC Nordic

Publicerad 13 juni 2018, 11.00 av WestCoast Racing.

Efter två inledande racinghelger i Formula STCC Nordic är Ward WestCoast Racing Junior Teams två juniorer Alfred Nilsson och Sebastian Persson redo att tackla den forna F1-banan i Anderstorp.

Efter en seger och en andraplats i premiären på Knutstorp blev det en tuffare helg i Norge där Alfred ändå tog en pallplats. Han är tvåa i mästerskapet och ser nu fram emot Anderstorp.
– Det gick väldigt bra på Knutstorp men Norge tror jag blev en nyttig påminnelse, säger Alfred inför Anderstorp. Vi hade inte riktigt farten där och det betydde att jag fick racea mer i Norge vilket var nyttigt och lärde mig mycket och det är jag nöjd över. Det hoppas jag ska göra oss starkare på Anderstorp och nu förbereder jag mig för fullt med att se videos och data därifrån och prata med andra som kört där för att komma så bra förberedd som möjligt.

För Sebastian Persson har starten på säsongen varit tuffare. Han är fyra i mästerskapet efter en kämpig säsongsstart på Knutstorp där han var sjuk följt av helgen i Norge där teamet inte hittade farten i bilarna. Nu ser han fram emot att vända på det hela i helgen.
– Jag känner att farten finns där men det har varit två tunga helger där det inte gått min väg, konstaterar Sebastian. Nu ser jag fram emot Anderstorp och att vi får en bra känsla där. Målet är att kliva upp på pallen och ta mycket poäng i båda racen.

Som förberedelse inför helgen testar teamet på Anderstorp på fredag innan racehelgen inleds med träningar och kval på lördag följt av race på söndag.

Tidsschema – Formula STCC Nordic, Anderstorp

Lördag 16 juni:
10:50 – Test
14:35 – Kval

Söndag 17 juni:
10:24 – Race 1
14:00 – Race 2

Senaste nyheterna