Segertåget fortsätter i TCR UK för Dan Lloyd och WestCoast Racing

Publicerad 14 maj 2018, 00.05 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing är fortsatt obesegrade i TCR UK efter att Dan Lloyd tog två nya segrar när mästerskapet besökte Knockhill i Skottland och är fortsatt mästerskapsledare. Andreas och Jessica Bäckman slogs båda om pallplatser i racen men missade att kliva upp på pallen, men bra med poäng innebär att de är tvåa respektive fyra i mästerskapet.

Race 1: 

Dan Lloyd ledde från start till mål i race 1 efter att ha startat i pole position. För Andreas och Jessica Bäckman var det dock ett betydligt mer händelserikt race. Andreas låg länge tvåa men i en omstart efter en period med säkerhetsbil krokade han ihop med en annan förare och tappade ner till fjärdeplatsen. Jessica Bäckman körde i det första racet av och skadade framvagnen vilket kostade tid och gjorde att hon endast kunde fokusera på att ta sig i mål och ta poäng med en sjundeplats.

Race 2: 

I race 2 tog Dan Lloyd ännu en seger men en seger han fick arbeta desto hårdare för. Från niondeplats på gridden tag han sig upp genom fältet och på varv 11 tog han över ledningen med en fin omkörning genom kurva 2 och 3. Inte ens ännu en period med säkerhetsbil kunde stoppa honom från att ta sin och teamets fjärde raka seger i mästerskapet.

Jessica Bäckman utnyttjade sin startposition från fjärdeplats till att utmana om pallplatser och låg trea de första 19 varven. Ett litet misstag öppnade upp för bilarna bakom och efter lite påkörningar tappade hon ner till en sjätteplats. Säkerhetsbilen i slutet av racet gjorde att hon inte kunde ta upp kampen om att ta tillbaka tredjeplatsen men ändå en stark insats. Andreas Bäckman var också involverade i fighten om tredjeplatsen under racet men farten saknades och han fick nöja sig med en femteplats i mål.

Två segrar och bra med poäng för alla förarna innebär att WestCoast Racing leder stort i teammästerskapet med Dan Lloyd i klar segerledning i förarmästerskapet. Andreas Bäckman är tvåa totalt och Jessica Bäckman avancerade efter helgen till en fjärdeplats totalt.

Dan Lloyd, P1 & P1 – etta i mästerskapet:
– Det har varit en hel del komplikationer men jag är väldigt glad att jag kunde få ihop det och komma till start i helgen. Jag tycker att jag förtjänar att vara här och är glad att det gick vägen till slut. I det första racet var jag riktigt laddad – jag var faktiskt arg! Jag värmde upp däcken väldigt aggressivt innan start vilket gjorde att jag kunde få en lucka direkt. Det andra racet var kul, jag hade planerat att ta det ganska försiktigt men man måste ta chanserna när de dyker upp vilket jag gjorde. Jag gjorde en bra start och sen var det bara att köra på och det här är såklart ett fantastiskt resultat. Ett stort tack till WestCoast Racing som än en gång gjorde ett fantastiskt jobb. Just nu tar vi helg för helg och behöver mer support för att kunna fullfölja säsongen men sådana här resultat skadar inte!

 

Andreas Bäckman, P4 & P5 – tvåa i mästerskapet:
– Överlag en bra helg tycker jag. Jag var snabb på träningarna men hade kanske hoppats på lite mer fart i kvalet. Race 1 började bra och jag låg tvåa fram tills att säkerhetsbilen kom ut. I omstarten kolliderade jag med en annan bil och bilen fick en del skador men jag kunde ändå ta en fjärdeplats. I det andra racet gjorde jag ett dåligt första varv men kunde ändå köra upp mig efter det. Jag hade inte riktigt farten i det andra racet och saknade en del mot de snabbaste men fightades om pallen med ett varv kvar då jag tappade och blev femma. Lite synd att vara så nära pallen i båda racen men det blev ändå en bra helg, jag är tvåa i mästerskapet och vi drygade ut ledningen i teammästerskapet.

Jessica Bäckman, P7 & P6 – fyra i mästerskapet:
– En lärorik helg! Jag har jobbat med att få till körningen och varje gång jag kört har jag förbättrat mig. I det första racet gjorde jag tyvärr ett misstag och körde av och skadade framvagnen så efter det var farten inte den bästa. I det andra racet låg jag länge trea men sen bromsade jag på mig lite vilket gjorde att de bakom kom ikapp. Därefter blev det en del kontakt och jag tappade ner till sjätteplatsen och med säkerhetsbil i slutet av racet fick jag ingen chans att ta tillbaka några platser, tråkigt då pallen var så nära. Jag har ändå lärt mig mycket i helgen och jag är väldigt glad att jag nu är fyra i mästerskapet. Ett stort tack till mekanikerna som fick ihop bilen till race 2 och ett stort tack också till Dan Lloyd som varit till stor hjälp hela helgen!

Resultat – TCR UK, Knockhill – klicka här

Mästerskapsställning, TCR UK klicka här

Se racen i efterhand: 

Race 1 – https://www.youtube.com/watch?v=IzF9WEiNC9U

Race 2 – https://www.youtube.com/watch?v=vv32YRcUKYs

Senaste nyheterna