Gå tillbaka

Tuff återkomst till STCC för WestCoast Racing

WestCoast Racing hade en tuff start på STCC-säsongen där Fredrik Ekbloms femte respektive fjärdeplats från lördagens två race blev teamets bästa resultat.

Redan i kvalet visade det sig att WestCoast Racing hade en tuff helg framför sig i sin återkomst till STCC. Fredrik Ekblom kvalade in som sexa och åtta vilket betydde en sjätteplats respektive en tredjeplats på gridden i de två racen. STCC-debutanterna Andreas och Jessica Bäckman hade en ännu tuffare start med en femtonde respektive sjuttonde plats i kvalet.

I det första racet fick Ekblom ta till all sin rutin för att ta en femteplats och viktiga poäng för mästerskapet. I det andra racet blev det trots start från tredjeplats och tvåa in i första kurvan en fjärdeplats i mål. Efteråt kunde Ekblom konstatera att det var man räckte till idag.
– Det blev inte alls som vi hade hoppats på och det får vi bara ta, konstaterade han efter racen. Det är självklart att jag är besviken, särskilt efter det andra racet när jag är tvåa i starten men istället för att slåss om segern halkar bakåt och hamnar utanför pallen. Tyvärr är det helt enkelt så att vi inte hade fart för mer än så idag och det är något vi måste ta med oss härifrån och jobba på att förbättra till Anderstorp. Den här säsongen har bara börjat och trots en tuff helg fick vi med oss viktiga poäng i mästerskapet. Jag vill också passa på att ge en stor eloge till Andreas Wernersson som körde felfritt, det var väldigt surt att ligga bakom honom och inte kunna köra ikapp.

Jessica Bäckman hade en tuff STCC-debut där ljusglimten var det första racet där hon kunde avancera från 17:e plats upp till en 13:e plats. I det andra racet blev hon påkörd i starten och tvingades lite senare bryta racet efter alltför stora skador på bilen.
– I det första racet kunde jag avancera men tyvärr räckte det inte till poäng, sa Jessica efteråt. Det andra racet slutade nästan direkt när jag blev påkörd i starten och efter det fick problem med bilen och tvingades bryta. Tyvärr blev det en tråkig avslutning på helgen men det positiva jag tar med mig är att jag kunde köra igenom första racet. Nu är det bara att se framåt mot nästa race.

Även Andreas Bäckman hade en svår start på STCC-säsongen. Liksom Jessica avancerade han upp i fältet i det första racet men ett misstag över krönet på baksidan gjorde att han körde av och tvingades bryta. I det andra racet drabbades han av en teknisk flagg och efter det var han långt efter och fokuserade bara på att ta sig i mål och få lite värdefulla varv under bältet.
– Den här debuten blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men det var lärorikt, sammanfattade Andreas efteråt. I det första racet gjorde jag ett misstag och körde av vilket jag får ta på mig. I det andra gjorde jag en dålig start och sen fick jag teknisk flagg för att motorhuven inte satt fast. Efter det var jag hopplöst efter och koncentrerade mig bara på att köra lite värdefulla testvarv. Det blev en tuff debut i STCC. Jag tycker ändå att jag fick till körningen under helgen men vi saknade farten för att vara med och fightas.

Dick Jönsson Wigroth kan bara konstatera att teamet har jobb att göra efter en tuffare start på STCC-säsongen än väntat.
– Vi var helt enkelt inte snabba nog den här helgen vilket känns lite konstigt. Vi får konstatera att vi har en hel del att göra för att vara där vi hör hemma. Nu får vi ladda om, åka härifrån och göra vår hemläxa, sammanfattar Dick.

 

Resultat – STCC Ring Knutstorp, race 1 

Resultat – STCC Ring Knutstorp, race 2 

 

STCC-säsongen 2018:

4-5 maj: Ring Knutstorp
16-17 juni: Anderstorp
7-8 juli: Falkenberg
18-19 augusti: Gelleråsen
8-9 september: Rudskogen
21-22 september: Mantorp Park