Stark helg för Alfred Nilsson i Formula STCC Nordic – otur för Sebastian Persson

Publicerad 5 maj 2018, 17.24 av WestCoast Racing.

Alfred Nilsson och Sebastian Persson gjorde båda bra debuter i Formula STCC Nordic, även om de hade skilda resultat att visa upp för det.

Bäst utdelning fick Alfred Nilsson som efter andraplatsen i kvalet igår följde upp det på racedagen med en seger och en andraplats i lördagens två race. I det första racet kunde Alfred knipa ledningen, en ledning han sen höll ända in i mål, efter en välplanerad omkörning på Heyerdahl i första kurvan några varv in i loppet. Deras fight upprepade sig i race 2 men där kunde Heyerdahl hålla undan och ta segern före Alfred.
– Det blev en bra start på säsongen för mig, konstaterade Alfred efteråt. I det första racet gjorde Heyerdahl ett litet misstag som gav mig ett läge i första kurvan. Jag misstänkte att han inte skulle göra om det i andra racet och så blev det. Det var svårt att hitta ett läge att köra om på men en seger och en andraplats är en bra start på säsongen och det ser lovande ut. Nu är det helt nya förutsättningar på Anderstorp.

Sebastian Persson var med och slogs om pallplats i race 1 och utmanade hela racet Heyerdahl om andraplatsen. Ut på sista varvet låg han  trea tätt bakom Heyerdahl när denne fick problem med växellådan vilket blockerade Persson så föraren bakom kunde smita förbi och knipa tredjeplatsen. I det andra racet fick han ett drive-through för tjuvstart och hamnade efter. Trots det visade även han att WestCoast Racings två juniorer i år båda är med i toppen och slåss.
– Jag har haft fart hela helgen men tyvärr känns det som det var lite stolpe ut för mig idag, sa Sebastian. Vi har farten vilket är positivt och nu är i alla fall debuthelgen avklarad. Det känns bra att ha kommit in i teamet.

Nästa race är på Anderstorp 16-17 juni. Dick Jönsson Wigroth tror båda två kommer vara bra med även där.
– Jag tycker både Alfred och Sebastian gjorde en väldigt bra helg, säger Dick. De gjorde mer än vad vi kunde förvänta oss av dem i debuten. Båda körde aggressivt men vårdat och hade bra fart. Tyvärr hade Seb lite mer stolpe ut medan det gick mer rätt för Alfred men det är en del av det hela. Vi är stolta över deras insatser och ser fram emot Anderstorp.

Resultat – Formula STCC Nordic race 1:

1. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, 59.199
2. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +3.000
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +3.495
4. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +3.528
5. Edward Sander Woldseth, Nils Erik Woldseth, +6.125
6. Viktor Andersson, MA:GP, +28.199
7. William Winsth, Tornfrakt Racing, +51.396
8. Lars Solheim, Geir Solheim, +3 Laps

Resultat – Formula STCC Nordic race 2:

1. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, 59.475
2. Alfred Nilsson, Ward WestCoast Junior Team, +0.367
3. Simon Ohlin, Tornfrakt Racing, +0.994
4. Edward Sander Woldseth, Nils Erik Woldseth, +6.801
5. Lars Solheim, Geir Solheim, +16.462
6. Sebastian Persson, Ward WestCoast Junior Team, +23.773
7. Viktor Andersson, MA:GP, +26.648
8. William Winsth, Tornfrakt Racing, +31.117

Senaste nyheterna