Dubbelseger för Lloyd och stark debut av syskonen Bäckman i TCR UK

Publicerad 1 april 2018, 22.19 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing tog hand om det mesta när TCR UK startade sin första säsong på Silverstone under påskhelgen. Brittiske Dan Lloyd stod som segrare i söndagens båda race efter en stark insats. Andreas Bäckman och Jessica Bäckman gjorde debut på racerbanan och båda imponerade, Andreas Bäckman var fyra respektive tvåa i de två racen och Jessica tog en åttonde respektive sjätteplats.

Dan Lloyd inledde starkt med att i lördagens kval ta pole position, en pole han förvaltade väl med seger i första racet efter att ha varit i ledning från start till mål. I det andra racet startade han i femte startled men kunde ta sig igenom fältet till sin andra seger för säsongen.
– Det känns fantastisk och jag är överlycklig, sa Dan efteråt. I det första racet gjorde jag en bra start och sen kunde jag kontrollera racet och se till att däcken höll. I det andra racet gjorde jag nog några av mina bästa varv någonsin i starten. Ibland vet man bara att man är på topp och så var det den här helgen. Jag hade rätt fokus from start, var helt säker på mig själv och visste vad jag skulle göra och det gav utdelning.

Kontraktet mellan Dan Lloyd och WestCoast Racing blev klart bara dagar innan premiären och gällde bara över premiärhelgen. Men efter en stark start hoppas nu Lloyd på en fortsättning.
– Det här blev klart väldigt sent och nu arbetar vi väldigt hårt på att försöka få ihop något för resten av säsongen. Teamet gjorde ett helt fantastiskt jobb och gjorde inga som helst misstag alls hela helgen och jag hoppas verkligen på en fortsättning tillsammans. Jag vill också passa på att gratulera Andras till andraplatsen – det här var hans första race i TCR och han gjorde ett fantastiskt jobb. Jag är verkligen glad för hans skull också, avslutade Dan.

För Andreas Bäckman var det här som sagt debuten i racing och TCR och han var ett av helgens stora utropstecken. I det första racet hade han bästa varvtid när han slogs om en pallplats och i det andra racet blev det en andraplats bakom teamkamraten Dan Lloyd.
– Jag tycker det gick över förväntan i min TCR-debut och jag är jättenöjd med helgen, sa Andreas efteråt. Kvalet var svårkört med växlande förhållanden mellan blött och torrt men det stämde bättre när det var dags för race idag. I det första racet gjorde jag en bra start och sen var det väldigt jämnt mellan oss i topp-4. I det andra gjorde jag en bra start men hade lite problem att hålla tempot uppe i början och tappade lite, men sen fick jag upp farten och jag är väldigt nöjd med andraplatsen. Ett stort tack till WestCoast Racing, våra bilar var fantastiska hela helgen.

Jessica Bäckman bjöd också på bra racing och var involverade i flera täta fighter i mittfältet. En åttonde respektive sjätteplats blev hennes resultat, men hon visade under söndagen att hon hade fart för att slåss ännu högre upp i fältet.
– En rolig och lärorik helg, sammanfattade Jessica. Jag tycker att det gick bättre än förväntat då jag var lite osäker på hur jag skulle stå mig i torra förhållanden då jag mest testat i regn hittills. Båda racen var riktigt roliga med mycket fighter och omkörningar vilket var extra motiverande. Jag hade inte jättehöga förväntningar inför helgen så jag måste vara nöjd. Jag var besviken efter kvalet där jag inte fick till det vilket gjorde att jag tvingades starta lite för långt bak i båda racen så utifrån det måste jag vara nöjd med resultatet. Sammanfattningsvis en positiv helg!

Två segrar varav en dubbelseger och två starka racingdebuter – teamchef Dick Jönsson Wigroth är mycket nöjd efter debuten.
– En bättre start än vad jag hade vågat hoppats på, konstaterade Dick. Hela teamet har gjort ett fantastiskt jobb trots kort tid om förberedelser och alla tre förarna levererade långt över förväntan. Vi visste att Dan var bra men att vinna båda racen är ett riktigt styrkebesked, särskilt med tanke på att det här blev klart väldigt sent och bara för den här helgen. Andreas och Jessica imponerade stort på oss i sina racingdebuter och levererade långt över vad vi kunde begära. Allt i allt en riktigt bra start på racingåret.

Resultat från TCR UK på Silverstone:

Kval

Race 1 

Race 2 

 

 

Senaste nyheterna