Gå tillbaka

Hugo och Philip bjöd på rafflande kamp om segern

På ett regnigt Ring Knutstorp bjöd Philip Hall och Hugo Nerman på en rafflande kamp om segern i årets första race i Formula STCC Nordic.

De var överlägsna övriga fältet, 14 sekunders lucka ner till tredjeplatsen, medan de slogs om årets första seger. Det började bäst för Philip som från andra startruta gjorde en kanonstart och tog sig förbi Hugo ner mot första kurvan. Därefter skaffade sig Philip en lucka och såg ut att ha det hela under kontroll, men sakta men säkert började Hugo äta in försprånget. Så småningom var han helt ikapp och efter flera varvs fight kunde Hugo med sex varv kvar göra en snygg omkörning in i första kurvan och ta tillbaka ledningen.

Mot slutet närmade sig Philip igen men varven räckte inte till för en sista attack och de båda gick i mål hack i häl med Hugo för Philip.
– Jag tyckte Philip hade övertaget i början men jag kunde hitta lite alternativa spår och komma ikapp igen, sa Hugo efteråt. Det blev väldigt spännande och vi hade en bra fight. Jag fick en bra utgång ut på start- och mål och kunde bromsa mig förbi.

– Jag tycker nog tvärtom, det kändes som Hugo hade övertaget i början men jag gjorde en riktigt bra start och kunde ta ledningen direkt, tyckte Philip. Mot slutet kom jag nära igen men hade behövt några varv till för att kunna göra en attack.

Helgens andra race körs imorgon kl 13:00, då med Hugo Nerman åter i pole och Philip Hall på en tredje plats på gridden.
– Det lär nog bli spännande mellan oss resten av helgen, lovar Hugo.

Philip tror också på en spännande fortsättning även om han försökte ta död på spänningen direkt efter dagens race.
– Du kan väl bara släppa förbi mig, undrar han med tydligt adress till teamkamraten. Annars får jag väl se till att köra lite fortare.

Missa inte racet imorgon med start 13:00

Resultat –  race 1 Formula STCC Nordic, Ring Knutstorp

1. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, 1:09.061
2. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.271
3. Edward Jonasson, —, +14.510
4. Konsta Lappalainen, Kart In Club Driving Academy, +16.908
5. Rasmus Ericsson, —, +21.573
6. Mi Maijala, Kart In Club Driving Academy, +26.556
7. Jesse Salmenautio, Kart In Club Driving Academy, +29.184
8. William Alatalo, Kart In Club Driving Academy, +33.495
9. Emil Heyerdahl, Erik Heyerdahl, +1:01.078
10. Jacob Palm, —, +1:08.530