Gå tillbaka

Nysatsning på TCR International från WestCoast Racing

WestCoast Racing gör en nysatsning på TCR International Series för 2017 med ny bil och en italiensk förarduo. WestCoast Racing byter bilmärke till VW Golf TCR och förarna kommer att vara veteranen Gianni Morbidell, som fortsätter i teamet, samt den spännande 16-åringen Giancomo Altoè.

Sedan debuten 2015 har WestCoast Racing tillhört toppskiktet i TCR International och tagit hela 14 segrar under de två första säsongerna, fler segrar än något annat team i mästerskapet.

Gianni Morbidelli har varit med sedan starten och den tidigare Italian Superstarsmästaren och F1-föraren är hungrig på att utöka sin svit på 14 pallplatser. Unge Altoè gör sin debut i TCR International efter att tidigare gjort inhopp i TCR Middle East med en pallplats redan i debuten i Abu Dhabi.

16-årige Altoè kommer från formelbilar och kommer nu göra sin första säsong i standardvagnsracing. Morbidelli är en veteran i de här sammanhangen och är glad att kunna fortsätta samarbetet med WestCoast Racing.
– Jag är verkligen glad och entusiastisk att göra ännu en säsong med teamet, säger Morbidelli. Vi har stora förväntningar på det här året och pressen som kommer med det. Vi har en helt ny bil och vi måste lära oss den och komma upp i fart så snabbt som möjligt. Jag är glad att vara tillbaka i teamet, efter två säsonger med dem vet jag vilken potential de har. Jag ser fram emot det här!

Altoè som nu byter från formelbilar ser fram emot den stora utmaning han står inför.
– Teamet har en stor erfarenhet av standardvagnar. Jag gillar verkligen atmosfären i teamet, alla är professionella och vänliga så jag är verkligen glad att vara en del av det här. Det är ett stort steg från TCR Middle East men jag gillar TCR-kategorin och ser fram emot det. Målet för säsongen är att lära mig så mycket som möjligt. Jag känner Gianni väl, han har mycket erfarenhet och jag hoppas att tillsammans med honom som teamkamrat kunna ha ett framgångsrikt år!

Teamchef Dick Jönsson Wigroth förklarar varför teamet har bytt bil och märke inför den här säsongen.
– Vi tyckte att det var rätt tillfället att göra bytet till Volkswagen som vann mästerskapet ifjol, förklarar han. Vi hade många olika alternativ och övervägde länge vilken tillverkare som kunde ge oss bästa förutsättningarna för att vinna mästerskapet. Vi kom fram till att Volkswagen erbjöd det bästa totala paketet.

WestCoast Racing kommer under närmsta veckorna presenterar flera spännande nyheter inför säsongsstarten i TCR International som går av stapeln i Georgia 2 april.