WestCoast Racing förbereder ny satsning för 2017

Publicerad 17 november 2016, 11.27 av WestCoast Racing.

Inför helgens säsongsfinal i TCR International Series i Macau presenterade WestCoast Racings teamchef och ägare Dick Jönsson-Wigroth planerna för en ny satsning från teamet inför 2017.

WestCoast Racing och Sportpromotion har tillsammans drivit satsningen på TCR International de senaste två åren och har ett mångårigt samarbete. Nu väljer de båda bolagen att nysatsa på olika satsningar inför 2017.

Sportpromotion kommer under 2017 att fokusera på promotion av STCC TCR Scandinavia när mästerskapet går in i en ny era och satsar på TCR-reglementet för 2017 och framåt. De Honda Civic som WestCoast Racing – Sportpromotion framgångsrikt drivit i TCR International med 12 segrar och tio pallplatser de senaste två åren kommer att säljas till team för nationella TCR-mästerskap.

WesCoast Racing kommer inför 2017 att satsa på Swedish GT och Formula STCC Nordic på hemmaplan och samtidigt göra en ny satsning på TCR International som inkluderar byte av bilmärke, nya förare och nya sponsorer.

Greger Petersson, ägare av Sportpromotion, ser fram emot företagets nya fokus.
– Jag vill först och främst tacka JAS Motorsport för deras insatser, kommenterar Greger. De senaste två åren i TCR International har varit fantastiska för Sportpromotion och jag är väldigt stolt att vi har åstadkommit så många minnesvärda segrar  och varit en del av den infrastruktur som tagit TCR från ett uppstartsprojekt till ett framstående standardvagnsformat. Jag önskar både JAS Motorsport och WestCoast Racing ett stort lycka till i framtiden. För Sportpromotion är det nu dags att fokusera på att göra TCR Scandinavia till en succé som bygger på STCC:s rika historia och arv.

WestCoast Racings James Nixon ser fram emot framöver kunna presentera mer av WestCoast Racings planer för 2017.
– WestCoast Racing har ett starkt racingarv och historia och vi är mer än någonsin hungriga på att vinna. Vinna är allt och vi står inför en ny spännande period där vi kommer att satsa på TCR International med ett helt nytt projekt vi verkligen ser fram emot att snart presentera.

 

Senaste nyheterna