Tiago Monteiro kör för WestCoast Racing i Macau

Publicerad 1 november 2016, 14.59 av WestCoast Racing.

Tidigare F1-föraren och Hondas fabriksförare i WTCC Tiago Monteiro kommer att tävla för WestCoast Racing i säsongsfinalen i Macau i TCR International Series. Tiago blir en av tre WestCoast Racing-förare i Macau, där Gianni Morbidelli och Mikhail Grachev kommer köra teamets två andra bilar.

Monteiro var en framgångsrik förare i Formelbilar och körde två säsonger i Formel 1 innan han 2007 bytte till standardbilsracing och WTCC där han sedan dess vunnit flera race. Ett race han inte vunnit men varit riktigt nära att vinna är just Macau där han ledde 2014 innan han tvingades bryta bara tre kurvor från mål. Nu har han en chans till revansch i en av WestCoast Racings tre Honda Civic och Monteiro ser fram emot utmaningen.
– Jag är väldigt glad att vara tillbaka i Macau, säger han. Det har alltid varit ett av mina favoritställen och jag har alltid gillat att tävla där, både i F3 och standardvagnar. Jag har revansch att ta från när jag sist var där och ledde fram tills tre kurvor från mål. Jag vet att nivån i TCR International är hög, jag känner många av toppförarna och är fullt medveten om att jag har en tuff uppgift framför mig. Särskilt som de andra har en hel säsong bakom sig i bilarna. Om jag kan vara med i toppen så är jag nöjd och det är mitt mål med helgen. Först och främst ska jag se till att ha kul och njuta och som alltid göra mitt bästa.

Finalen i TCR International i Macau körs helgen 19-20 november.

Senaste nyheterna