Medaljer i debutsäsongen i Formula STCC Nordic

Publicerad 24 september 2016, 16.55 av WestCoast Racing.

Den första säsongen i Ward WestCoast Racing Junior Teams juniorsatsning i Formula STCC Nordic avslutades med medaljer. Säsongen avslutades i helgen på Ring Knutstorp och det blev medaljer och pallplatser när teamet summerar årets första säsong i formelbilsmästerskapet.

Efter en tuff inledning på säsongen har Philip Hall gått från klarhet till klarhet. När säsongen är klar kan Philip Hall summera sitt år med en debutseger, flera pallplatser och ett silver i junior-SM samt ett brons totalt i mästerskapet. På Knutstorp blev det en tredjeplats i det första heatet och på god väg mot en andraplats i det andra när han tvingades bryta efter att kolliderat med Puhakka i slutet av racet.
– En mycket lärorik säsong och jag är självklart nöjd med silvret i J-SM och brons totalt, summerar Philip sin första säsong i bilracing. Sista racet idag är inte något jag är nöjd med men utvecklingen jag har haft under året måste jag vara nöjd över. Vi har närmat oss de i toppen mer och mer hela tiden och det har varit målet i år. Höjdpunkterna är det första racet i Falkenberg och segern i Finland. Jag hoppas få allt klart för nästa år och ser redan fram emot det.

Halls närmsta rival i kampen om de sista medaljerna var teamkamraten Hugo Nerman. Hugo inledde säsongen starkt och det var inte mycket som skiljde dem åt inför finalen på Knutstorp. För Hugos del blev ett svårt kval det som fällde avgörandet för hans helg, men en bronsmedalj i Junior-SM är han nöjd med.
– Det är riktigt att kvalet avgjorde den här helgen för mig, sa Hugo efteråt. Men för mig har det här året handlat mindre om enskilda resultat och mer om att lära mig köra snabbare och snabbare och lära mig inför nästa år. Där är jag nöjd och det har varit ett lärorikt år tillsammans med teamet som jag tror har gett mig väldigt mycket inför nästa år. Höjdpunkterna i år är nog premiärhelgen och pallplatsen i Skövde och fighterna och pallplats på Mantorp.

För teamets danska Amalie Wichmand har det varit ett tuffare år. Hon missade försäsongstesterna och har tvingats jobba ikapp varje helg hela året. På Knutstorp blev det en tråkig avslutning med uteslutning i båda racen efter att ha missat drive-through för att ha gjort provstart under formationsvarvet. Liksom Philip och Hugo tycker hon också att det har varit en säsong fylld med erfarenhet.
– Det har varit ok. Jag har lärt mig, fått väldigt mycket körtid i bilen och erfarenhet av racesituationer jag kommer att ha nytta av i framtiden, tyckte Amalie. Det har varit en väldigt brant inlärningskurva för mig men jag har vågat tro mer på mig själv. För mig har höjdpunkterna varit Mantorp där jag i regnet hade andra bästa tid och Falkenberg där jag blev fyra.

 

Resultat – Finalheat 1, Formula STCC Nordic

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 59.608
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +7.865
3. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +7.899
4. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +8.460
5. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +9.366
6. Konsta Lappalainen, Kart In Club, +33.820
7. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +35.531
8. Emma Svensson, LL Motorsport, +57.367
DNF. Rasmus Ericsson, Lyran Racing, DNF
EXC. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, EXC

Resultat – Finalheat 2, Formula STCC Nordic

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 59.326
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +1.780
3. Rasmus Ericsson, Lyran Racing, +2.124
4. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +2.471
5. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +2.894
6. Emma Svensson, LL Motorsport, +3.368
7. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +3.773
8. Konsta Lappalainen, Kart In Club, +5.020
9. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +3 Laps
EXC. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, EXC

Senaste nyheterna