WestCoast-förare i bronsjakt i Formula STCC Nordic

Publicerad 23 september 2016, 18.24 av WestCoast Racing.

Imorgon lördag avgörs årets Formula STCC Nordic säsong. På Ring Knutstorp i Skåne är det hemmaplan för Philip Hall och Hugo Nerman som båda jagar bronset i mästerskapet.

Philip Hall ligger trea, åtta poäng före Hugo Nerman och det var också Philip som lyckades bäst i ett kval som drabbades av regn och avgjordes av vilka som lyckades sätta ett bra varv i början innan regnet kom. Philip Hall tyckte inte han tajmade det perfekt men hans bästa tid var fjärde snabbast och han kommer starta fyra och trea i de två racen imorgon.
– Det är ett ok utgångsläge men jag tyckte inte jag tajmade mina varv perfekt innan regnet kom, sa Philip efteråt. Nu är det bara att ladda om för en bra avslutning imorgon. Självklart vill jag ta tredjeplatsen totalt men framför allt siktar jag på att göra två bra race och helt enkelt göra så bra jag kan.

För Hugo Nerman blev det en sjätteplats i kvalet efter att han hamnat i trafik på de kritiska första varven innan regnet kom.
– Jag tajmade det inte alls bra och hamnade i trafik och när regnet kom var det hopplöst att försöka förbättra sig, konstaterade han. Det ska väl ändå gå att köra om här så jag siktar på att ta mig uppåt imorgon och till pallen. Det spelar ingen roll vad det blir för väder, jag ska upp genom fältet imorgon!

Amalie Wichmand kvalade in som nia efter att inte fått till de första par varven när banan var torr.
– Jag är inte nöjd att regnet kom. Jag tar lite tid på mig att komma upp i fart så det var inte till min fördel idag. Efter träningarna känner jag ändå att farten finns där så jag ska vara med och slåss om det imorgon. Så länge vädret är detsamma spelar det mig ingen roll om det regnar eller är torrt imorgon, bara det är konstant!

Formula STCC Nordics sista två race för året körs kl 9:00 respektive 11:40 imorgon.

Resultat – Formula STCC Nordic, kval Ring Knutstorp:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 59.301
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +0.278
3. Rasmus Ericsson, Lyran Racing, +0.462
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.699
5. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +0.803
6. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.834
7. Emma Svensson, LL Motorsport, +1.152
8. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +1.447
9. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +2.197
10. Konsta Lappalainen, Kart In Club, +2.246

Senaste nyheterna