Gå tillbaka

Mikhail Grachev tar fjärde segern för säsongen i Singapore

Mikhail Grachev tog sin fjärde seger för säsongen när WestCoast Racing var i Singapore för helgens TCR-tävlingar på den snabba stadsbanan. Det här var Grachevs fjärde seger sedan han bytte till WestCoast Racing tidigare i år.

Segern kom i helgens andra race där Grahev ohotad ledde från start till mål efter att ha startat i pole position tack vare omvänd startordning.
– Först och främst vill jag tacka teamet för det fantastiska jobb de gjort hela helgen. Vi förtjänade vår fjärde seger. Det var inte lätt, särskilt inte då det är så varmt här i Singapore. Jag lyckades göra en bra start och fick en lucka. Sen tvingades jag göra om det igen inte bara en gång utan två gånger efter säkerhetsbilen varit ute. Vi lyckades och det är ett fantastiskt resultat för mig och WestCoast Racing, sa Grachev efteråt.

Segern var en ljusglimt i en annars kämpig helg för teamet i Singapore. Både Gianni Morbidelli och Kevin Gleason, som återvände till teamet den här helgen, föll offer för såväl tuffa konkurrenter som domarna. Morbidelli lyckades kvala i pole för första racet och Gleason säkrade med en tiondeplats pole till race 2. Efter kvalet delades en större mängd bestraffningar dock ut, totalt 14 förare bestraffades för olika förseelser. Morbidelli och Gleason var bland de drabbade vilket i slutändan betydde att Morbidelli flyttades ner sju platser och Gleason tappade pole position till race 2 – något som föll väl ut för Grachev som ärvde teamkamratens plats.

I det första racet blev Morbidelli påkörd på första varvet och gick till slut i mål som tia. Gleason tog en åttondeplats medan Grachev slutade 11:a, fullt fokuserad på race 2. Grachev kontrollerade sen race 2 från start till mål medan teamkamraterna Gleason och Morbidelli båda blev påkörda och snurrade.
– Ett fantastiskt resultat för Mikhail som tar sin fjärde seger sedan han kom till oss, summerade James Nixon. Han gjorde en bra start och kontrollerade sen loppet från ledning. En fantastisk körning. Tyvärr fortsatte oturen för Gianni som blev påkörd och snurrade i båda racen. Trots detta kämpade han på även om det var svårt att fortsätta vara positiv. Kevin gjorde en bra start men blev involverade i en onödig incident som var utanför hans kontroll. Vi kommer tillbaka starka till Sepang.

Säsongens näst sista race är i Malaysia 30 oktober när TCR International återigen är supportklass till Formel 1.