Gå tillbaka

Dubbla pallplatser i Thailand för WestCoast Racing

I helgens deltävling i TCR International i Thailand blev det dubbla pallplatser för WestCoast Racing. Gianni Morbidelli kunde trots en överhettad motor säkra sin femte pallplats för säsongen i race 1, och Mikhail Grachev följde upp med en andraplats i helgens andra och avslutande race.

Morbidellis pallplats säkrades efter en bra start som tog honom upp till en andraplats han höll länge i racet, innan han mot slutet tvingades släppa James Nash förbi sig efter att motorn börjat gå för varm.
– Jag måste erkänna att jag var inte lika snabb som SEAT-bilarna idag så det var helt omöjligt att utmana dem om seger, sa Morbidelli efteråt. Mot slutet gjorde jag ett misstag och tappade bakändan som gav James Nash möjlighet att ta sig förbi. Efter det var vattentemperaturen så hög att min enda chans för att ta mig i mål var att undvika att hamna för nära dem.

Mikhail Grachev hade ett sämre första race. Ryssen blev påkörd bakifrån och tvingades gå i depå för reperationer och därmed var alla förhoppningar om ett bra resultat grusade. Men till det andra racet stod Grachev i pole position med chans till rejäl revansch. Det visade sig dock att trots att bilen var reparerad så bar den fortfarande sviter från kraschen i första racet och var rejält svårkörd. En andraplats var det bästa resultatet Grachev därmed kunde hoppas på.
– Ingenting gick enligt plan i det första racet där någon körde på mig redan i andra kurvan. Jag vill tacka WestCoast för att de kunde fixa de mesta av skadorna till race 2 men bilen var trots deras enorma arbete inte helt bra. Jag tror vi gjorde det bästa vi kunde utifrån det. Jag hade inget att sätta emot James Nash så jag bestämde mig för att bara köra mitt race och fokusera på en andraplats och ännu en pallplats, summerade Grachev sin dag.

Morbidelli är nu femma i mästerskapet med en avlägsen chans att fortfarande vinna mästerskapet. Ännu en stark helg av Grachev såg honom närma sig täten i mästerskapet ytterligare.
– Mikhail Grachev gjorde än en gång ett bra jobb, sa WestCoast Racings James Nixon. Han hade inte den bästa set-upen och bilen var fortfarande skadad efter race 1. Killarna gjorde sitt bästa men Mikhail hade inte bilen för att stå emot James Nash i race 2 men han säkrade i alla fall en andraplats. Gianni tvingades undvika slipstream för att inte motorn skulle gå för varm och det var anledningen till att han tappade andraplatsen.

TCR International har nu ytterligare ett uppehåll innan det är dags för Singapore 17-18 september där ett kvällsrace på F1-banan i samband med F1-helgen där väntar.