Gå tillbaka

WestCoast-förare i bronsjakt

Formula STCC Nordic återupptar tävlandet efter ett sommaruppehåll när säsongen går in i slutfasen med start i helgen i Karlskoga. På Gelleråsen inleds den andra säsongshalvan och det är två Ward WestCoast Racing-förare i huvudrollen i bronsjakten i mästerskapet.

Det skiljer endast fem poäng mellan de tre förarna som gör upp om tredjeplatsen i mästerskapet och två av dessa är Philip Hall och Hugo Nerman. Tillsammans med Robin Fredriksson slåss de om årets bronsmedalj. Hugo Nerman är just nu trea, bara fem poäng före teamkamraten Philip Hall med Robin Fredriksson mellan de båda.

De två 17-åriga skåningarna har haft lite motsatta säsonger så här långt. Medan Hugo Nerman inledde säsongen starkt och var på pallen redan i Skövde, en pallplats som följdes upp på Mantorp Park så var Philip Halls säsongsinledning tuffare. Hall bröt det första racet på Skövde men på Mantorp Park lossnade det för Hall som på de senaste fem deltävlingarna har fem pallplatser, en andraplats och fyra tredjeplatser. Hugo Nerman har inte varit på pallen sedan Mantorp men har en rad fjärdeplatser på de senaste tävlingarna.

Efter säsongens första halva är de två närmast identiska i tabellen och i kampen om bronset. De slåss också om silver i junior-SM där Hall är tvåa totalt, bara fem poäng före Hall.

För teamets danska tjej Amalie Wichmand har säsongen så här långt handlat om att komma ikapp de anra. Hon missade stora delar av försäsongsträningen efter att det sent blev klart att hon kunde köra, och då hon liksom teamkamraterna Hugo Nerman och Philip Hall gör sin första tävlingssäsong i bil var det värdefull testtid som försvann. Därför har racen så här långt varit testsessioner men Amalie har närmat sig de andra tidsmässigt. Gelleråsen är en bana där hon gjorde ett av sina få försäsongstest så det återstår nu att se om det kan ge utdelning resultatmässigt.

Formula STCC Nordic kör hela helgen med start på fredag med tester och kval följt av ett race på lördag och ett på söndag.

Tidsschema Kanonloppet, Karlskoga 12-14 augusti
Fredag 12 augusti

Kl 09.25: Test 1
Kl 13.35: Test 2
Kl 16.30: Kval

Lördag 13 augusti
Kl 14.25: Race 1

Söndag 14 augusti
Kl 15.00: Race 2