Gå tillbaka

Grachev vinner igen – seger på hemmaplan för WestCoast Racings stjärnryss

Mikhail Grachev vann sitt tredje race för säsongen och sedan han kom till WestCoast Racing Sportpromotion. Denna gång på hemmaplan i Sochi i Ryssland i helgen.

Det här var endast fjärde tävlingshelgen för Grachev för teamet och hans tredje seger inte bara för teamet utan totalt i TCR International. Grachev vann helgens andra race efter en fantastisk start från tredjeplats upp i ledning, en ledning han sen höll hela racet utan att göra ett enda misstag i den höga värmen i Sochi. Utöver segern tog han en sjätteplats i det första racet och Grachev är nu nia totalt i mästerskapet.
– Vi hade lite problem i det första racet men teamet gjorde ett fantastiskt jobb och gav mig en vinnarbil till det andra racet. Det har varit helt fantastiskt sedan jag kom till WestCoast Racing, jag är väldigt väldigt glad att jag kom till det här teamet.

Gianni Morbidelli hade en helg med blandade resultat. Han tog en tredjeplats i det första racet men tvingades bryta det andra efter att hjulupphängningen på bilen gått sönder. Italienaren är nu sexa totalt, 38 poäng efter ledande Stefano Comini. Teamet hade till den här helgen en gästförare i den tredje bilen. Ildar Rakhmatullin tog en 12:e plats i det första racet men bröt med växellådsproblem i det andra racet.
– Mikhails talang och prestation har varit fantastisk, säger teamchef James Rogers Nixon. Det här är hans tredje seger i år vilket är mer än någon annan förare och det talar för sig själv. Gianni körde också bra under svåra förhållanden och förtjänade mer, han var på väg mot en ny pallplats när han tvingades bryta. Gianni är fortfarande med i mästerskapsfighten.

Fyra tävlingshelger återstår i TCR International som nu fortsätter i Asien, närmast väntar Singapore 17-18 september när mästerskapet är en del av F1-tävlingarna på den spektakulära stadsbanan.