Gå tillbaka

Dubbla pallplatser för Philip Hall på Anderstorp

Philip Hall hade en bra helg på Anderstorp med två tredjeplatser från helgens två race i Formula STCC Nordic. Hugo Nerman skuggade sin teamkamrat med två fjärdeplatser och Amalie Wichmand hade än en gång en helg där hon torts lite körning gjorde stora framsteg tidsmässigt mellan kval och race.

Philip Hall verkade trivas bäst av de tre på Anderstorp, ännu en banan som var ny för alla tre förarna i Ward WestCoast Racing Junior Team. Efter de inledande testerna kunde Philip hitta mer fart till kvalet där han kvalade in som tvåa till båda racen. Trots två inte helt perfekta starter i något av racen kunde Philip sen ändå ta sig tillbaka och köra till sig två tredjeplatser.
– Jag måste vara nöjd med den här helgen totalt sett, tyckte Philip. Sjävklart hade jag gärna slutat högre upp och gjort bättre starter men det blev två pallplatser och det bara flöt på hela helgen vilket jag är väldigt nöjd med. Jag känner att det går bättre hela tiden nu och jag får mer erfarenhet av både tävlingshelgerna och bilen. Jag är väldigt glad just nu och ser fram emot Falkenberg där jag testat förut.

Två fjärdeplatser för Hugo Nerman innebar bra poängskörd i mästerskapet där han är fortsatt trea, men Hugo hittade aldrig farten för att utmana i toppen den här helgen.
– Vi har saknat lite fart hela helgen och hittade aldrig riktigt en lösning på det, konstaterade Hugo. Det var svårt att utmana och jag får vara nöjd med att det ändå blev bra poäng i mästerskapet även om jag inte är nöjd med att vi inte var tillräckligt snabba. Jag ser fram emot att ta revansch på Falkenberg.

Amalie Wichmand var inledningsvis långt efter när helgen startade men på tävlingsdagen hittade hon mer fart och kunde än en gång göra stora framsteg tidsmässigt.
– Jag var alldeles för långt efter i början och det måste gå fortare, men till racet kunde jag hitta mer fart, sa Amalie. Jag behöver fortfarande mer tid i bilen men jag är nöjd med att det gick snabbare i racen.

Nu väntar närmast hemmabana för Ward WestCoast Racing Junior Team när mästerskapet den 9-10 juli tävlar i Falkenberg.

Resultat – Formula STCC Nordic Anderstorp, heat 1:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 1:38.612
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +6.772
3. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +8.656
4. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +9.915
5. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +14.710
6. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +15.715
7. Emma Svensson, LL Motorsport, +23.300
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +1:00.103
9. Rasmus Ericsson, —, +2 Laps

Resultat – Formula STCC Nordic Anderstorp, heat 2:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 1:38.390
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +2.594
3. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +3.354
4. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +5.621
5. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +12.094
6. Rasmus Ericsson, —, +13.044
7. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +15.331
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +18.116
9. Emma Svensson, LL Motorsport, +18.544