Kvalat inför Anderstorp – Philip Hall tvåa och Hugo Nerman trea

Publicerad 18 juni 2016, 16.33 av WestCoast Racing.

Det är dags för säsongens tredje tävlingshelg i Formula STCC Nordic, denna gång på klassisk F1-mark när mästerskapet beger sig till Anderstorp. Denna gång är det tävlingar över lördag och söndag och idag lördag avgjordes kvalet inför morgondagens tävlingar.

För Ward WestCoast Racing Junior teams tre förare blev det ett bra kval. Bäst gick det för Philip Hall som tog en andraplats i kvalet och kommer att starta tvåa i båda racen imorgon.
– Jag är supernöjd! Det har känts bra hela dagen och i kvalet kändes det som jag satte allting och det gick ännu bättre än på träningarna. Det känns bra så här långt och imorgon startar jag tvåa i båda racen. Det är bara att ta det lugnt och göra två bra race. Banan är riktigt nice så jag ser fram emot att tävla imorgon.

Hugo Nerman var inledningsvis näst snabbast i kvalet men det blev till slut en tredjeplats för honom bakom teamkamraten.
– Jag är inte riktigt nöjd. Det kändes bättre än vad det gjorde på träningarna men jag fick inte ihop det. Det började dåligt idag men vi har fått till bilen under dagen så det har gått åt rätt håll. Jag tror det kan bli spännande race imorgon, det är en lång raksträcka här där man kan få bra slipstreaming.

En niondeplats blev det för Amalie Wichmand som haft en tung start på dagen men under kvalet hittade hon mycket tid.
– Det gick bättre än tidigare idag men det måste ju gå fortare än så här. Jag har varit alldeles för långt efter idag men vi har kunnat hitta tid hela tiden och jag hittade mycket tid i kvalet. Nu måste jag hitta mer fart i racet också. Banan är kul, raksträckan är lite för lång men det gör att det går fort vilket aldrig är fel.

Imorgon startar race 1 9:30 och race 2 14:25.

Resultat, Formula STCC Nordic kval:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 1:37.886
2. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.299
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.776
4. Juuso Puhakka, Finndrive, +0.870
5. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +1.205
6. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +1.348
7. Rasmus Ericsson, —, +1.600
8. Emma Svensson, LL Motorsport, +2.092
9. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +2.259

 

Senaste nyheterna