Pallplatser och nya framsteg för WestCoast Racings juniorer

Publicerad 27 maj 2016, 11.38 av WestCoast Racing.

I kvällstävlingarna på Mantorp Park gjorde Ward WestCoast Racing Junior Teams tre juniorer nya framsteg. Hugo Nerman tog ännu en pallplats, Philip Hall tog sin första pallplats och Amalie Wichmand kämpade sig igenom en trilskandes bil och förbättrade sig ytterligare.

Efter ett test på onsdagen där förarna kunde bekanta sig med Mantorp Parks korta slinga var det dags för tävlingarna att starta på torsdagen. Hugo och Philip gjorde båda två mycket bra kval och kvalade in trea respektive fyra. För Amalie gick det tyngre i såväl kval som race vilket skulle visa sig bero på en trasig växellåda.

I racet gjorde Philip en bra start och var upp jämsides med Hugo men fick lägga sig bakom. Hugo Nerman bjöd därefter på en fantastisk fight med Puhakka som han kom vinnande ur och länge låg tvåa i racet. Bakom de båda skuggade Philip länge, redo att utnyttja eventuella misstag. Tyvärr blev det istället Philip som gjorde ett misstag när han bromsade på sig och snurrade, men han repade sig snabbt och gick i mål på en femteplats efter några riktigt bra varvtider igen mot slutet. Längre fram höll Hugo länge sin andraplats men på det sista varvet fastnade bilen på fjärde växeln, och Puhakka kunde ta sig om. Det blev ändå en tredjeplats för Hugo.
– Jag måste vara nöjd. Tråkigt att tappa andraplatsen men jag fastnade på fjärde växeln och kunde inte hålla Puhakka bakom mig. Vi hade en bra fight, sa Hugo efteråt.

Philip blev till slut femma.
– Jag bromsade på mig och snurrade. Irriterande! Men jag är nöjd med de tider jag körde och starten var riktigt bra, starter är min grej. Förutom snurrningen så är jag ändå nöjd.

Amalie kom sist efter att bråkat med växellådan och handen visade tydliga spår efter kampen med växelspaken.
– Växellådan krånglade och jag fick bråka med växelspaken för att ens få i en växel och det känns i handen nu. Trots det fick jag ändå till körningen mot slutet och är nöjd med min tid som är det snabbaste jag kört idag.

När mörkret föll över Mantorp var det dags för heat 2 och plötsligt ställdes allt på ända när regnet drog in över banan. Ett regnrace väntades med kort varsel och teamet tvingades snabbt ställa om. Återigen gjorde Philip Hall en bra start och denna gång kom han förbi teamkamraten Hugo Nerman. De två hade sen en tät fight där Hugo jagade bakom. Philip höll dock undan och började sätta press på Robin Fredriksson och kunde via en fräck omkörning in i kurva 1 ta sig förbi och lägga beslag på en tredjeplats han höll in i mål. Tredjeplatsen blev senare en andraplats efter att segraren Linus Lundqvist diskats.
– Jag är skitglad och så jäkla nöjd! Teamet är så bra och jag lär mig massor av dem hela tiden så utan dem hade det här inte gått. Det här var en bra revansch för helgen i Skövde. Jag är ju grön så jag kommer fortfarande göra misstag men jag lär mig hela tiden och det här blev bättre än vad jag hade kunnat förvänta mig. Allt stämde och klaffade idag och jag är självklart nöjd, jag har fått bra erfarenhet och min första pallplats, sammanfattade Philip.

Hugo Nerman var snabb hela racet men missade i starten och var inte helt nöjd med sitt andrarace. Han tog ändå en fjärdeplats och var överlag nöjd med sin helg.
– Jag fick för mycket hjulspinn i starten och sen kändes inte körningen helt perfekt. Jag fick inte till det i det här racet och är så klart inte helt nöjd med det. Men förutom det har det varit en bra helg.

Med en ny växellåda till det andra racet gick det också betydligt bättre för Amalie som körde allt snabbare och till slut kunde säkra en sjätteplats i regnet.
– Jag körde bra tider i regnet och hade en positiv känsla hela tiden. Tiderna kommer nu och det börjar kännas bättre och bättre. Jag älskar regn så för mig får det gärna komma fler regnrace i år! Idag kunde jag ta mig om Emma också vilket är kul i vår lilla interna fight. Nu ser jag fram emot Anderstorp. Teamet hade en bra helg med pokal till både Philip och Hugo så det känns som det är dags för mig nu!

Resultat – Formula STCC Nordic, Mantorp Park: 

Fri träning:

1. Juuso Puhakka, Finndrive, 49.404
2. Linus Lundqvist, LL Motorsport, +0.136
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.411
4. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +0.558
5. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.638
6. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +0.734
7. Emma Svensson, LL Motorsport, +0.932
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +1.392

Kval:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 49.118
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +0.144
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.290
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.406
5. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +0.487
6. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +0.994
7. Emma Svensson, LL Motorsport, +1.075
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +1.298

Race 1:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 49.390
2. Juuso Puhakka, Finndrive, +4.197
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +5.790
4. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +11.036
5. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +18.601
6. Emma Svensson, LL Motorsport, +28.080
7. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +28.551
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +41.512

Race 2:

1. Juuso Puhakka, Finndrive, 55.470
2. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +15.761
3. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +17.514
4. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +17.781
5. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +21.082
6. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +30.145
7. Emma Svensson, LL Motorsport, +31.434
EXC. Linus Lundqvist, LL Motorsport, EXC

Senaste nyheterna