Nya förare i TCR International för WestCoast Racing inför Imola

Publicerad 20 maj 2016, 18.18 av WestCoast Racing.

Inför helgens race i TCR International Series på Imola kommer WestCoast Racing med två nya förare. Gianni Morbidelli är kvar i teamet men istället för Aku Pellinnen och Kevin Gleason kommer ryska TCR-föraren Mikhail Grachev och den mycket erfarna touringcarförare Alain Menu att köra.

Grachev har kört i TCR International sedan mästerskapet startade 2015 men byter nu team och bilmärke och kör en av WestCoast Racings Honda Civic. Alain Menu är ett välkänt namn inom touringcar racing med segrar och titlar i mästerskap som BTCC och WTCC. Han återvänder till TCR International efter att ifjol gjort några sporadiska inhopp.

De två ersätter Aku Pellinen, som vann på Spa senast och ligger fyra i mästerskapet och Kevin Gleason som båda inte lyckats får ihop den budget som krävs för en fortsättning över helgens tävlingar i Imola. Gianni Morbidelli som ligger trea i mästerskapet fortsätter som planerat.

Greger Petersson välkomnar de nya förarna samtidigt som han uttrycker besvikelse över att inte kunna fortsätta samarbetet med Pellinen och Gleason.
– Mikhail Grachev har satsat på TCR International sedan starten och vi är glada att kunna välkomna honom till teamet och att han ser oss som ett team som kan hjälpa honom uppnå sina mål. Med Alain Menu får vi en fantastisk erfarenhet av touringcars som är till nytta för alla team. Självklart är vi väldigt besvikna att inte kunna fortsätta med Aku och Kevin. Aku har visat på en hög fart och potential och Kevin gav oss flera racesegrar ifjol. Dessvärre är det här verkligheten i motorsport, kommersiella partners behövs för att vi ska kunna ha den budget som krävs och jag hoppas båda kan återvända till oss och mästerskapet snart.

Mikhail Grachev ser bytet till WestCoast Racing som ett viktigt steg i sin karriär.
– För mig är det viktigt att växa som racerförare och i ett team som WestCoast Racing och med teamkamrater som Morbidelli och Menu har jag nu fått den möjligheten.

Alain Menu är för sin del nöjd att kunna återvända till TCR International.
– Det är skönt att vara tillbaka i TCR och jag är tacksam för möjligheten jag har fått. WestCoast Racing är ett av toppteamen i mästerskapet med en av de bästa bilarna så jag ser verkligen fram emot det här. Det kommer självklart att bli tufft eftersom jag inte har haft någon möjlighet att testa Hondan inför ett endagstävling som på Imola.

 

 

Senaste nyheterna