Med seger i bagaget till Imola

Publicerad 17 maj 2016, 09.53 av WestCoast Racing.

På Spa-Franchorchamps tog finländska rookien Aku Pellinen sin första seger i TCR International. Det var också WestCoast Racing / Sportpromotions andra seger för säsongen efter Morbidellis seger i Portugal och teamet har nu höga förväntningar inför helgens två race på Imola i Italien.

Aku Pellinens seger på Spa kom tack vare en mogen körning där han snabbt tog ledningen, väl medveten om hur viktigt det var att spara däcken på Spa och att bästa sättet att göra det på var att ligga i ledning och kunna kontrollera farten. Det gick helt enligt plan och Aku Pellinen kunde i bara sin tredje tävlingshelg i mästerskapet ta sin första seger i TCR International.
– Det är en enorm lättnad att redan har tagit min första seger och det här borde ge teamet och mina teamkamrater en bra känsla för resten av året, sa Aku efter tävlingshelgen i Spa. För mig var det första gången bilen kändes helt rätt och min strategi var att köra några snabba kvalvarv i början av racet och komma loss från de andra och sen bara kontrollera luckan in i mål. Jag gjorde en bra start och bilen var väldigt snabb de första sex varven. Sen började jag tappa greppet och de andra kom ikapp och det är svårt att hålla fokus när de andra närmar sig men jag lyckades. Bilen är inte helt perfekt än men det är lovande att det finns mer att hämta.

Med två segrar så här långt och en bra helg för Pellinen samt en tredjeplats för Morbidelli i mästerskapet är Greger Petersson förhoppningsfull inför resten av säsongen.
– Aku hade en fantastisk helg sist med en seger och en femteplats och jag tror han har en lysande framtid framför sig. Hans prestation men också det sättet Kevin Gleason och Gianni Morbidelli tog sig upp genom fältet i båda racen efter svåra kval visar att de hade farten att också fightas i toppen. Utifrån ett teamperspektiv har vi gjort framsteg och vi är definitivt på gång. Fältet är ganska jämnt just nu, men jag tror att Volkswagen kommer att få lite extra vikt efter den här helgen.

I mästerskapet är Gianni Morbidelli fortsatt bästa WestCoast Racing förare på en tredjeplats, 17 poäng före Aku Pellinen som är fyra efter sin starka helg på Spa. Amerikanen Kevin Gleason har haft en tuffare säsongsstart och ligger tolva efter att ha tagit sina första poäng för säsongen på Spa. Nu väntar ny klassisk F1-mark för TCR International som i helgen kör på den tidigare F1-banan Autodromo Enzo e Dino Ferrari i Italien i helgen.

Senaste nyheterna