Lärorik biltävlingsdebut och pallplats för Ward WestCoast Racing Junior Team

Publicerad 1 maj 2016, 18.44 av WestCoast Racing.

Mycket erfarenhet och till och med en pallplats blev det för Ward WestCoast Racing Junior team när säsongen i Formula STCC Nordic inleddes i Skövde. De tre förarna fick tackla alla möjliga förhållanden med en ojämn snabb flygplatsbana mellan betongbarriärer, en race på regnblöt bana och ett andra race på en upptorkande bana.

Bäst gick det för Hugo Nerman som hade en mycket bra första helg och som med en fjärdeplats och en andraplats nu är tvåa i mästerskapet. Han hade inga större problem under racet och var nöjd med sin biltävlingsdebut.
– Jag är nöjd med det här, det är svårt att vara något annat och jag krossade mina egna förhoppningar med en pallplats. Jag tycker jag hade kontroll på allt, och det var väldigt roligt och lärorikt att hade lite racingfighter med andra i race 2. Allt var positivt och jag är väldigt nöjd med min helg. I det första racet var det lite halt och jag litade inte riktigt på greppet och ville inte ta några onödiga risker. Jag ser fram emot Mantorp nu och tycker det känns bra att allting är på en och samma dag där, sammanfattar Hugo sin helg.

Philip Hall inledde också helgen bra och kvalade in bra hundradelar efter Hugo. Tyvärr var hans racedag erfarenhetsbyggande på ett annat sätt med två svåra race men en nyttig erfarenhet. Efter att gjort en riktigt bra start i det första tvingades han tyvärr bryta efter att känt på muren i första kurvan. I det andra gjorde han återigen en bra start, men blev påkörd av en annan bil i hårnålen, snurrade och tappade mycket tid. En erfarenhetsmässigt viktig helg för Philip som nu ser fram emot Mantorp.
– Det här var absolut ingen bra start på säsongen men nu efteråt får jag ta det här som en nyttig erfarenhet, konstaterar Philip. Det har varit en strulig helg, men det har faktiskt hänt förr i go-kart när jag bytt klass och haft en dålig första helg. Jag får ta det som ett tecken på att det nu är avklarat. Det positiva är att jag gjorde två bra starter och att farten fanns där i en annars strulig helg. I det andra racet blev jag t-bonad i hårnålen och efter det tappade jag rytmen och kom inte riktigt in i racet. Det känns lite småirriterat men det kan inte bli så mycket sämre på Mantorp så jag ser fram emot det och tror det blir bra där.

Teamets danska tjej Amalie Wichmand var redan på förhand på efterkälken med alltför få testdagar jämfört med de andra. För henne blev helgen i Skövde som ett stort försäsongstest och hon gjorde stora framsteg och kom under helgen ner i alltmer konkurrenskraftiga tider. Genomförda testpass, kval och race var målet och hon var under helgen fartmässigt på samma nivå som de andra vilket lovar gott för resten av säsongen.
– Det måste vara bra och jag tycker det har gått fint, säger Amalie. Det har gått snabbare och snabbare under helgen och jag har fått en mycket bättre känsla för bilen nu. Vi har gått åt rätt håll och det var extra kul att även få köra i regn, annorlunda och väldigt kul. Jag ser fram emot Mantorp och det känns bra att ha allt på samma dag där. Jag hoppas att vi startar där vi slutade idag och fortsätta gå framåt.

Avslutande orden får gå till Dick Jönsson Wigroth som är nöjd med juniorsatsningens första tävlingshelg för året.
– Som väntat en helg där alla tre åker hem med nya erfarenheter, säger Dick. Philip hade en på papperet jobbig helg men en helg alla racerförare får uppleva då och då. Det viktiga är att man tar med sig rätt erfarenhet från det, och farten har Philip utan tvekan. Hugo hade en helg som överträffade alla förväntningar och han ska vara mycket nöjd med det. För Amalie var målet att få så mycket körtid som möjligt och det gav resultat, hon förbättrade sig stadigt och är snart ikapp det andra. Jag är nöjd med alla tre och även hur hela teamet har fungerat. Bilarna har varit väl förberedda och alltid klara i tid. Vi kan se fram emot Mantorp där nya utmaningar väntar alla tre, sammanfattar Dick.

Resultat – Formula STCC Nordic Skövde, race 1:

1. Juuso Puhakka, Finndrive, 59.699
2. Linus Lundqvist, LL Motorsport, +0.360
3. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +18.354
4. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +23.542
5. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +30.194
6. Emma Svensson, —, +1 Lap
7. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +2 Laps
DNF. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, DNF

Resultat – Formula STCC Nordic Skövde, race 2:

1. Linus Lundqvist, LL Motorsport, 54.868
2. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +8.381
3. Emma Svensson, —, +10.205
4. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +10.402
5. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +13.334
6. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +27.705
7. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +28.146
DNF. Juuso Puhakka, Finndrive, DNF

Senaste nyheterna