Första kvalet avklarat för Ward WestCoast Racings juniorer

Publicerad 30 april 2016, 18.43 av WestCoast Racing.

Ward WestCoast Racing Junior Team har avverkat första tävlingsdagen i årets säsong med ett test- och ett kvalpass i Skövde på flygplatsbanan strax utanför staden.

Samtliga tre förare skötte sig bra och teamet kan summera en dag precis enligt förväntningarna, maximalt utnyttjade av körtiden i båda passen, hela bilar och framsteg under dagen. Resultatmässigt blev det en tredjeplats i kvalet för Hugo Nerman precis före Philip Hall. Amalie Wichmand kvalade in som åtta efter att ha fått mer körtid i bilen. Teamchef Dick Jönsson Wigroth är nöjd med vad han har sett.
– De har alla tre gjort precis vad jag hoppades på, säger Dick. De har inte gjort några misstag, lärt sig och gjort framsteg mellan de två passen och återkommit till depån med hela bilar. Jag vet att de alla tre alltid vill vara snabbare, men tiden kommer med erfarenhet och de har alla gjort ett bra jobb. Amalie är som väntat lite efter just nu, och det förklaras helt av att hon testat mycket mindre än de andra. Hon behöver mer körtid och det har hon fått idag. Jag är nöjd med alla tre och ser fram emot att se dem tävla imorgon.

Hugo Nerman kvalade som sagt in som trea och var inte helt nöjd.
– Jag är lite missnöjd, jag gjorde några misstag i kvalet och tog i lite för mycket. Jag vill mer men en bra första dag ändå. Imorgon blir det nytt med racesituationer och det kommer bli roligt. Nu ska jag ladda för det, sammanfattar Hugo sin första dag.

Philip Hall var en bråkdel efter teamkamraten, och även han var lite hård mot sig själv.
– Jag är för mycket tävlingsmänniska för att säga att jag är nöjd, säger Philip. Men det får vara ok, jag känner att farten kommer mer och mer och det har varit en bra dag. Körningen sitter mer och mer och det blir spännande att tävla imorgon.

För Amalie Wichmand handlade dagen om att fortsätta bygga erfarenhet, något hon tyckte kändes under kvalet.
– Det kommer mer och mer tycker jag och jag är förhoppningsfull, säger Amalie. Jag har förbättrat mig hela dagen. Av någon anledning brukar jag alltid vara snabbare i race än i kval så jag ser fram emot imorgon. Jag har bara gjort tre övningsstarter så imorgon blir det min första riktig stående start också. Jag har i alla fall en bra överblick över fältet, så om några gör misstag ska jag ser till och utnyttja det, avslutar Amalie.

Imorgon kör Formula STCC Nordic sitt första heat redan kl 9:00 och heat 2 körs 11:20.

Resultat – Formula STCC Nordic, träning:

1. Juuso Puhakka, Finndrive, 53.336
2. Linus Lundqvist, LL Motorsport, +0.628
3. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +0.719
4. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.940
5. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +1.247
6. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +1.340
7. Emma Svensson, —, +2.237
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +2.579

Resultat – Formula STCC Nordic, kval:

1. Juuso Puhakka, Finndrive, 53.088
2. Linus Lundqvist, LL Motorsport, +0.397
3. Hugo Nerman, Ward WestCoast Junior Team, +0.495
4. Philip Hall, Ward WestCoast Junior Team, +0.576
5. Robin Fredriksson, Fredriksson Racing, +0.713
6. Edward Jonasson, Sundahl Racing, +0.926
7. Emma Svensson, —, +1.922
8. Amalie Wichmand, WardWestCoast Junior Team, +2.099

Senaste nyheterna