WestCoast Racing om premiären i Formula STCC Nordic

Publicerad 28 april 2016, 15.16 av WestCoast Racing.

FR_1_web_DA1D160410_20351

I helgen drar årets svenska racingsäsong igång, och Ward WestCoast Racing Junior Team står på startlinjen i Skövde med tre debutanter i Formula STCC Nordic. Faktum är att hela teamet, inte bara de tre förarna, är debutanter i serien. Förväntningarna är därmed realistiskt ställda inför helgen där fokus ligger på att genomföra helgen och se till att Philip Hall, Hugo Nerman och Amaile Wichmand får mycket körtid i helgens alla pass och två genomförda race.
– Vi har som team ännu inte riktigt fart för första- och andraplaceringar, erkänner Dick. Det är något vi har att arbeta på och det kommer vi att få till. Först och främst ska vi se till att ge våra tre unga förare bästa möjliga förutsättningar för sin bilracingdebut.

Dick Jönsson Wigroth har varit med på testerna inför säsongen, och varit nyckeln i att få den här satsningen på nästa generation svenska racerförare på plats ihop med go-kart teamet Ward Racing. Efter att Dick presenterande satsningen på Ring Knutstorp i höstas är han nu bara två dagar för att se tre go-kart förare begå sin debut i bilracing. Det här är Dicks tankar om teamets tre förare och deras chanser i helgen.

PH_KS5D160410_14039

Philip Hall:
”Philip är en aggressiv förare och kan improvisera när förhållanden inte är perfekta. Det är en bra egenskap att ha på Skövde som inte är en riktig racerbana och där banan inte är perfekt. Han har skött sig bra under testerna och har definitivt farten i sig. Han förstår sig också på hur bilen och teamet fungerar. Hans utmaning blir att fokusera på rätt saker i helgen. Hans fokus måste ligga på den egna körningen och se till att genomföra helgen. Resultaten kommer att komma, men det är inte det som ska vara hans fokus i premiären.”

HN_KS5D160410_14034

Hugo Nerman:
”Hugo är lite Mr Perfect. Han vill och jobbar för att bilen ska vara perfekt och att det är rätt förutsättningar, och då levererar han och är väldigt snabb. Han är precis som de andra två väldigt lyhörd för förändringar och förbättringar. Det han måste få till i helgen är farten i race och racesituationerna och fokusera på att bygga på erfarenheten. Två genomförda race utan problem är vad vi hoppas han kan få till.”

AW_KS5D160410_14072

Amalie Wichmand:
”Amalie har kört minst av alla tre och det syns. Hon är sex testdagar efter det andra och det märks väldigt tydligt och det vore konstigt annars. Amalie är väldigt tekniskt kunnig och förstår sig på bilen vilket är en av hennes största styrkor.  Hennes fokus i helgen måste bli att komma ikapp i körtid och det innebär att utnyttja all körtid som finns i helgen och komma in i körningen.”

Tidsschema för Formula STCC Nordic – Skövde:

Lördag 30 april:
12:15 – 12:45 – Test, 30 min
15:45 – 16:05 – Kval, 20 min

Söndag 1 maj:
9:00 – 9:20 – Race 1
11:20 – 11:30 – Race 2

Senaste nyheterna