WestCoast Racing inför TCR International i Estoril

Publicerad 21 april 2016, 13.27 av WestCoast Racing.

I helgen är det dags för säsongens andra tävlingshelg i TCR International Series. Platsen är tidigare F1-banan Estoril i Portugal och Westcoast Racing / Sportpromotion åker till Portugal för att återuppta jakten på mästerskapstiteln efter en helg i Bahrain fylld av både upp- och nedgångar.

Estorilbanan var värd för Formel 1 mellan 1984 och 1996 och den väntas bli en tuff utmaning för TCR. Banan ställer höga krav på bilarna och däcken med långa raksträckor, chikaner, snabba kurvor och tuffa inbromsningar. Händelserika race där både förarna och bilarna förväntas utmanas ordentligt kan väntas.

Efter helgen i Bahrain har teamet siktet inställt på högsta platsen på pallen och teamchef Greger Petersson  ser fram emot helgen.
– Det gick inte riktigt som planerat i Bahrain senast men vi att så är det i motorsport ibland, säger Greger. Vi har lärt oss läxan och kommer att komma till Portugal både starkare och snabbare. TCR International är ännu mer konkurrenskraftigt i år med fler bilar och team involverade i mästerskapet. Vi har dock en stark organisation, vi har tre toppförare som alla var snabba i Bahrain och en snabb bil i steg 2 av Hondas Civict TCR. Alla de ingredienser vi behöver för att kunna ta viktiga mästerskapspoäng, minska gapet till ledarna och på riktigt få fart på vår jakt på årets mästerskapsvinst.

TCR-helgen i Portugal körs 23-24 april, nu på lördag och söndag. Söndagens race startar 11,25 samt 17:05 lokal tid. Live streaming och tidtagning finns på den officiella hemsidan  www.tcr-series.com där även ytterligare information om helgen och mästerskapet finns.

Senaste nyheterna