Dick nöjd med Formeljuniorerna

Publicerad 20 april 2016, 19.59 av WestCoast Racing.

Imorgon torsdag är det nya försäsongstester i Formula STCC Nordic, denna gång på Anderstorp och det är för många sista genrepet inför säsongsstarten i Skövde nästa helg.

Ward WestCoast Racing Junior Team har så här långt hunnit med egna testdagar i Italien och de första officiella försäsongstesterna i Karlskoga och Dick Jönsson Wigroth är nöjd med vad han sett från Hugo Nerman, Philip Hall och Amalie Wichmand så här långt.
– De har så klart mycket att lära sig men jag tycker alla har gjort det bra så här långt, säger Dick. Intrycket efter Karlskoga är att vi började från där vi slutade i Italien och nu hade alla tre chansen att få intryck av de andra förarna i mästerskapet. Det ledde till att vi provade mycket och en hel del nytt, både vad gäller körstil och set-up på bilarna.

Danska Amalie Wichmand blev klar ganska sent och körde bara två testdagar i Italien jämfört med åtta testdagar för Hugo och Philip.
– Det är klart att det syns att killarna har kört lite mer just nu men Amalie kommer att komma ikapp snabbt, menar Dick. Hon är väldigt duktig på att analysera och ge feedback och fortsätter imponera oss där. Sen vore det konstigt om det inte märktes att hon kört bilen mycket mindre än Hugo och Philip men hon är smart. Vi vet att hon snabbt kommer att hitta farten och komma ikapp.

Med bara ett officiellt test kvar inför säsongsstarten börjar Dick nu se fram emot säsongsstarten och vad teamet har att vänta sig med tre rookies i serien, och också WestCoast Racings comeback i formelbilsracing.
– Toppen i serien kommer att vara väldigt tuff. Det var något vi såg nu på testerna i Karlskoga. Philip, Hugo och Amalie har som rookies i serien en stor utmaning framför sig helt klart men de har visat gott gry. Om vi får ihop det och de har mer körning i sig tror jag absolut att vi kommer vara med och slåss runt tredje till femteplats. Men just nu är det viktigaste att vi ger dem bra förutsättningar så de snabbt lär sig. Så här långt har de skött sig väldigt bra, avslutar Dick.

Senaste nyheterna