Pallplats i säsongsstarten i TCR i Bahrain

Publicerad 3 april 2016, 23.53 av WestCoast Racing.

En andraplats blev teamets bästa resultat när WestCoast Racing/Sportpromotion inledde årets säsong i TCR International i Bahrain i helgen.

Tre nya Honda Civic TCR ”Step 2” var redo för Gianni Morbidelli, Kevin Gleason och årets nya förare Aku Pellinen när TCR International inledde årets säsong i Bahrain. Alla tre förare var bra med under såväl träningarna som kvalet och kvalade in på fjärde, sjätte och åttonde plats.

I lördagens race anförde Gianni Morbidelli täten för teamet och kunde efter en hård strid om segern gå i mål som tvåa. Aku Pellinen stod för en stark debut och gick i mål som femma medan Kevin Gleason föll offer för en kollision när en rival gjorde ett överoptimistiskt omkörningsförsök.

I söndagens race fick Gleason en chans till revansch och kunde utnyttja den omvända startgridden till att kasta sig upp i ledning före Pellinen och med Morbidelli på en sjätteplats. Det stod dock snabbt klart att Hondorna hade svårt att hävda sig mot SEAT-bilarna i det här racet och halvvägs in i racet fick man ge sig vika. WestCoast-trion kunde dock stå upp väl med Gleason trea före Morbidelli och Pellinen. Teamet såg ut att gå mot en poängrik helg när Gleason och Morbidelli med två varv kvar fightades för hårt, körde ihop och tvingades bryta. Det gav Pellinen tredjeplatsen och finländarens första pallplats i TCR International, men efter målgång drabbades han av ett tidsstraff för tjuvstart. Incidenten mellan Morbidelli och Gleason var inte något som teamchef Greger Petersson var nöjd med efteråt.
– Så här kan vi inte ha det om WestCoastRacing/Sportpromotion ska vinna mästerskap, sa Greger efteråt. En stark insats bleknade på grund av en onödig incident mellan två av våra förare. Vi kommer att se till att sådant här inte kan inträffa något mer, det förstör allt det hårda arbete som teamet har gjort och tar bort lite av glädjen över Giannis andraplats igår och den fina prestation vår unga finländare Aku stod för idag.

Aku Pellinen är sjua totalt i mästerskapet efter sin starka debut i TCR International.
– Jag är väldigt nöjd med min fart och mina resultat. Jag anpassade min körning till förhållandena och kunde hitta lite extra fart under de sista varven där jag var lika snabb som de ledande bilarna.

Senaste nyheterna