Gå tillbaka

WestCoast Racing/Sportpromotion satsar vidare på TCR

WestCoast Racing/Sportpromotion är redo för den andra säsongen i TCR International med tre nya Honda Civic TCR. Gianni Morbidelli och Kevin Gleason fortsätter i teamet och förstärks av den lovande finska föraren Aku Pellinen.

Efter en lyckad debutsäsong i TCR International med segrar, pallplatser och pole positions trots en helt ny bil med begränsad utvecklingstid ser teamet nu fram emot att följa upp den starka debutsäsongen. Säsongsstarten sker i Bahrain i helgen i samband med Formel 1-loppet och teamchef Greger Petersson har stora förväntningar inför säsongsstarten.
– Det känns ovisst men intressant och mycket spännande, säger Greger. Gianni och Kevin är kvar i teamet och vi har förstärkt med en spännande finländare i den tredje bilen. Vår förhoppning är att vi efter den första säsongen har lärt oss att vara konkurrenskraftiga, och jag tror på vårt team och våra förare. Vi har ett starkt svenskt team blandad med en hög internationell kompetens. Vi åker till Bahrain med höga men också realistiska förväntningar.

Teamet har fortsatt utvecklingsarbetet med de nya Hondorna under försäsongstesterna och det nya TCR-konceptet är något Greger tror på för framtiden, även i Skandinavien.
– Den här satsningen vi gör är inte bara en satsning på TCR International utan också en satsning på hela TCR-konceptet. Vi ser ett flertal nationella mästerskap startas upp i år och det tyska mästerskapet ser ut att bli väldigt starkt. Vi har självklart en tro på att det här konceptet är rätt väg även för Sverige och Skandinavien, avslutar Greger.

TCR International inleds i helgen i Bahrain som supportklass under F1-helgen i Bahrain. Säsongen består av 11 racehelger i Europa och Asien med säsongsfinalen i det klassiska stadsloppet i Macau. Ett flertal länder startar under 2016 upp nationella mästerskap med TCR-konceptet och det legendariska 24-timmarsloppet på Nürburgring kommer 2016 att ha en särskild TCR-klass.