WestCoast Racing har inlett försäsongen – Formel Renaulttesterna är igång

Publicerad 8 mars 2016, 16.26 av WestCoast Racing.

Racingsäsongen 2016 kommer allt närmare och WestCoast Racing har redan inlett försäsongen med Formel Renault-tester på Adria Raceway i Italien. Teamet har spenderat en vecka testandes med de två nyförvärven Philip Hall och Hugo Nerman som kommer köra Formel STCC Nordic för WestCoast Racing i år.

Det blev många och långa testdagar under veckan för båda förarna som nu ser fram emot nästa vecka i Italien och ytterligare fyra testdagar.

Philip Hall:
– Jag har redan hunnit köra en halv säsong med bilen under de här dagarna och det känns väldigt bra. Det har varit oerhört lärorikt och Adria är en bana där man lär sig väldigt mycket. Det har känts väldigt tryggt under testerna och det har varit bra dagar för mig att lära mig både bilen och teamet på. Det är så klart mycket som är nytt och annorlunda, det stora är kanske att lära sig hantera bromsarna lätt och utnyttja aerodynamiken på bilen. Jag ser redan fram emot att åka ner och testa igen nästa vecka!

Hugo Nerman:
– Det har varit mycket lärorika dagar och jag har lärt mig väldigt mycket redan. Vi har kunna testa på allt från körning i regn till torrt väder och jag har blivit mer och mer bekväm med bilen. Det är ovant att kunna köra så här mycket och det har varit väldigt nyttig. Jag är nöjd med testet, vi har förbättrat oss hela tiden och nu är det bara att fortsätta jobba på nästa vecka.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth är nöjd med årets första testvecka och imponerad av teamets två nya förare.
– Vi måste vara väldigt nöjda med första veckan, säger Dick. Fokus har varit på att låta Philip och Hugo köra mycket bil och börja lära sig hur bilen fungerar. Det har varit testdagar i stort sett helt utan problem och det har blivit väldigt mycket körning. Vi har också börjat lära känna Philip och Hugo mer och de kompletterar varandra väldigt bra. Jag är mycket nöjd med dem och, måste jag säga, imponerad av deras insats. De har visat på en stor mognad och gjort det bra så vi ser fram emot nästa vecka.

Senaste nyheterna