Philip Hall och Hugo Nerman – WestCoast Racings nya formelbilsförare

Publicerad 22 januari 2016, 08.06 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing och Ward Racings gemensamma satsning  – Ward WestCoast Racing Junior Team – på Formel Renault, för 2016 Formula STCC Nordic, har nu de två förarna klara som debuterar i formelbilssatsningen. Philip Hall och Hugo Nerman, båda från go-kartleden och tidigare tävlandes för Ward Racing i go-kart tar 2016 klivet upp till formelbilsracing och blir teamets två första Formel Renault-förare.

Båda förarna har framgångsrika go-kart säsonger bakom sig och är nu redo för nästa steg i karriären och en stor utmaning. Dick Jönsson Wigroth är nöjd med satsningens två första förare.
– Jag tycker att vi i Hugo och Philip har hittat precis den typen av förare vi gör den här satsningen för, säger Dick. Båda är lovande unga talanger från go-kart som nu får en chans att ta nästa kliv i sina tävlingskarriärer och jag är väldigt glad att vi tillsammans med Ward Racing, Hugo och Philip har fått ihop detta. Vi har redan gjort några tester tillsammans och är imponerade av vad vi sett och nu ser vi fram emot att påbörja försäsongsprogrammet inför årets säsong.

Philip Hall:
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, och det fanns inte på kartan när jag började tävla att jag skulle kunna få den här möjligheten. Jag har haft stor hjälp av min familj och mina samarbetspartners för att det här ska bli möjligt och det känns riktigt kul att tack vare satsningen som Ward Racing och WestCoast Racing gör få en chans i ett så välkänt och bra team. Den stora utmaningen för mig som förare blir att lära mig hantera downforce och lita på att det finns mer grepp desto fortare det går. Jag har testat lite formelbil i samband med Prins Carl-Phlip Trophy och även den nya bilen.  Det kommer bli en stor omställning men jag kan inte vänta på att det ska starta och skulle helst vilja börja med testerna i morgon.

Hugo Nerman:
– Det här blir väldigt spännande och det är en riktigt rolig möjlighet för mig. Det känns också spännande att få vara med i den här nya satsningen från WestCoast Racing och jag har längtat hela hösten och vintern på att det skulle bli klart. Jag har testat lite formelbil i samband med Prins Carl Philip Trophy och det fick mig verkligen att vilja ta steget till formelbil vilket inte hade varit möjligt att göra utan ett stort stöd och hjälp från alla samarbetspartners som står bakom mig. Det blir en stor utmaning, bilen är snabbare och större och jag behöver lära mig en ny körteknik så jag kan knappt vänta på att testerna ska komma igång.

Fakta – Philip Hall:

Ålder: 17 år,
Född: 6 jan 1999 i Åstorp
Bor: Åstorp
Familj: Mamma, Pappa, Styvmamma, Styvpappa, fyra systrar och en bror
Fritidsintressen: Bilracing, hänga med kompisar
Gör: Studerar Teknikprogrammet på Ängelholms gymnasium och ny förare i Ward WestCoast Racing Junior Team i Formula STCC Nordic
Stark sida i racing: Vågar alltid köra om och ta vara på möjligheten
Meriter inom go-kart: Snabbaste varv i VM-finalen i KZ2 2015, Tre SM-guld, Tvåa NEZ 2013, vann i tävlingsdebuten i go-kart 10 år gammal, topp 3 i Prins Carl Philip Trophy
Facebook: https://www.facebook.com/philiphallracing

Philip_Hall_2016

Fakta – Hugo Nerman:

Ålder: 16 år
Född: 24:e april 1999 i Växjö
Bor: Rydebäck
Familj: Mamma, Pappa, syster
Fritidsintressen: Teknik, Bilracing
Gör: Studerar Naturprogrammet på Procivitas gymnasium i Helsingborg och ny förare i Ward WestCoast Racing Junior Team i Formula STCC Nordic
Stark sida i racing: Taktisk, lugn, analyserar situationen och tar rätt beslut
Meriter inom go-kart: 17:e i EM-finalen och 21:a i VM-finalen 2015, Tvåa från 26:e startposition i Prins Carl Philip Trophy 2014
Facebook: https://www.facebook.com/hugonermanracing

Hugo_Nerman_2016

Om Ward WestCoast Racing Junior Team:

2016 inledde det internationellt framgångsrika svenska go-kart teamet Ward Racing och flerfaldiga STCC-mästarna WestCoast Racing en gemensam satsning på nästa generation svenska racerförare. Valet föll på en formelbilssatsning i Formel Renault 1,6, 2016 kallat Formula STCC Nordic, för att skapa en plattform för lovande go-kart förare att kunna ta nästa steg i karriären från go-kart till bilracing. 2016 är första året på satsningen som sker i den nordiska Formelbilsserien med tävlingar i Sverige och Finland.

DA1X7346-2_web

 

Tävlingskalender – STCC & Formula STCC Nordic 

Försäsongstester – Formel Renault:

22-28 februari – Adria Raceway, Italien. Formel Renault-tester
14-20 mars – Adria Raceway, Italien. Formel Renault-tester
10 april, Gelleråsen, Karlskoga. Formel Renault-tester

Tävlingskalender – STCC & Formel Renault Scandinavia:

1 maj, Skövde. STCC / Formel Renault
26 maj, Mantorp. STCC / Formel Renault (kvällsrace)
19 juni, Anderstorp. STCC / Formel Renault
10 juli, Falkenberg. STCC / Formel Renault
14 augusti, Gelleråsen. STCC / Formel Renault
27 augusti, Alastaro, Finland. Formel Renault
3 september, Solvalla. STCC
24 september, Ring Knutstorp. STCC / Formel Renault

Senaste nyheterna