Bitterljuv avslutning för WestCoast Racing i TCR-finalen i Macau

Publicerad 22 november 2015, 15.54 av WestCoast Racing.

Det blev en blandad avslutning för WestCoast Racing på TCR-säsongen i säsongsfinalen i Macau. Rob Huff satte nytt rekord med sin åttonde seger i Macau, men en dramatisk startkrasch i det avslutande startheatet drabbade tre av teamets fyra bilar.

Kvalet inleddes start och Rob Huff tog pole position före teamkamraten Kevin Gleason inför kvalificieringsracet som avgör startordningen för finalheatet, med bara 15 minuter mellan de två heaten.

Rob Huff gjorde en bra start och kunde sen bygga upp en lucka han höll in i mål för sin åttonde seger i Macau. Kevin Gleason hade en dålig start på racet och halkade ner från andra till sjundeplats bakom teamkamraten Gianni Morbidelli. På en bana som bjuder på få omkörningstillfällen gick de i mål som sexa respektive sjua med Sunny Wong på en femtondeplats i sin första start i Macau.

Det avgörande heatet blev en kortlivad historia för tre av teamets fyra förare. En dramatisk krasch på första varvet drabbade Huff, Gleason och Wong som tvingades bryta. Gianni Morbidelli kunde ta sig igenom kaoset och kunde trots ett drive-through straff storma tillbaka till en fjärdeplats.

Senaste nyheterna