WestCoast Racing hoppas hålla titelfighten levande i TCR International

Publicerad 23 oktober 2015, 16.18 av WestCoast Racing.

När TCR International Series i helgen i Thailand kör säsongens näst sista tävlingshelg hoppas WestCoast Racing kunna hålla fighten i båda mästerskapen levande inför finalen i Macau.

Fem förare har chansen att säkra förartiteln. Bland de fem återfinns WestCoast Racings båda förare, Gianni Morbidelli ligger fyra 47 poäng efter med teamkamraten Kevin Gleason femma ytterligare 16 poäng bakom. Det återstår 110 poäng att köra om i de fyra avslutande racen, varav två körs i helgen i Thailand.

I  teammästerskapet ligger WestCoast Racing trea, 71 poäng efter ledande Bambooteamet. WestCoast Racing kommer till Thailand med en uppdaterad Honda Civic. Morbidellis Honda har ett flertal uppdateringar som inkluderar en ny turbo och en större mängd mindre uppdateringar. WestCoast Racings TCR teamchef James Nixon hoppas uppdateringarna kan ge resultat på banan.
– Efter hårt arbete av teamet är den nya bilen redo att debutera i helgen och vi hoppas att den kommer att vara minst lika snabb och tillförlitlig som den gamla bilen nu när utvecklingsarbetet börjas, säger James.

Kevin Gleason har 20 kg extra straffvikt i bilen efter sin seger i Singapore men låter inte det sätta stopp för hans optimism inför helgen.
– Jag känner definitivt att jag har medvind efter segern i Singapore, säger Kevin. Allt jag lärt mig under de senaste åren gör att jag nu känner mig bekväm med den här formen av racing och efter min senaste seger är självförtroende på topp inför Thailand. Jag har gått banan och gillar vad jag har sett. Den är en härlig blandning av långa raksträckor och hårda inbromsningar, snabba kurvor och några tekniska partier så det borde bjuda på bra racing. Det kommer att krävas mycket tur för att jag ska kunna vinna mästerskapet men jag kommer göra mitt bästa och försöka ta pole och vinna båda racen.

 

Senaste nyheterna