Gå tillbaka

WestCoast Racing och Ward Racing formelbilssatsar 2016

WestCoast Racing återvänder 2016 till formelbilsracingen med en ambitiös trebilssatsning i Formel Renault 1,6 Scandinavia tillsammans med det internationellt framgångsrika svenska go-kart teamet Ward Racing.

Det är en satsning inriktad på att ge unga svenska och skandinaviska förare en bra plattform för klivet från go-kart till bilracing och erbjuda en möjlighet för nästa generation unga racerförare. Teamchef Dick Jönsson Wigroth brinner för satsningen och förklarar varför WestCoast Racing återigen satsar på formelbilsracing.

– Vi har i Sverige idag väldigt många duktiga unga go-kart förare som har svårt att ta nästa karriärssteg från go-kart till bil och vi vill erbjuda dem en bra möjlighet, säger Dick. Det behöver finnas ett naturligt nästa steg där man för en rimlig budget har möjlighet att ta steget till bilracing och där vi kan vara med och ge unga förare rätt verktyg att utvecklas som racerförare. Många av WestCoasts förare har ett förflutet i formelbilsracing och vi ser det också som ett tillfälle att tidigt investera i WestCoasts framtida förare, oavsett om det är i STCC, TCR eller någon annan serie men vi vill lika gärna vara med och utveckla nästa generation unga racerförare oavsett var i klasserna och världen de sen väljer att fortsätta.

Trebilssatsningen med start 2016 i Formel Renault 1,6 görs ihop med Ward Racing, ett internationellt framgångsrikt svenskt go-kart team som sedan starten 1991 tillhört eliten av internationella go-kart team. På väg ner till go-kart VM förklarar teamägaren Joakim Ward sitt teams engagemang i satsningen med WestCoast Racing.

– Vi har länge haft ambitionen att bana väg för våra förare som vill ta nästa steg från go-kart på elitnivå till bilracing men vi har saknat möjligheten att själva göra en formelbilsatsning. Med WestCoast Racing och Formel Renault 1,6 uppstod ett gyllene läge att kunna göra detta. De sista två till tre åren har svensk go-kart haft en fantastisk utveckling med många förare på en mycket hög internationell nivå. Det finns ett stort underlag av förare som vill gå vidare med bilracing men steget till internationell formelbilsracing är stort och här har vi en möjlighet att erbjuda ett attraktivt alternativ och förstasteg, säger Joakim Ward.

Valet av Formel Renault 1,6 tycker Dick Jönsson Wigroth var enkelt att ta och han har redan märkt ett stort intresse för teamets nya satsning.

– Bilen är välbyggd, relativt enkelt att driva och erbjuder ett bra första steg att debutera i bilracing på. Vi har med intresse följt utvecklingen av klassen i Sverige och valet föll sig naturligt. Intresset har redan varit stort och vi har blivit kontaktade av flera förare. Det känns väldigt uppmuntrande och det fyller oss med en stor tro på framtiden för svenska och skandinaviska racerförare, avslutar Dick.

Trebilssatsningen i Formel Renault 1,6 är WestCoast Racings första bekräftade tävlingsprogram för 2016 och en utökning av teamets befintliga satsningar. Förarna för Ward WestCoast Junior Racing Team kommer att presenteras under vintern.