Gå tillbaka

Fredrik Larsson säkrar SM-brons på Ring Knutstorp

Fredrik Larsson kunde säkra ett SM-brons och Erik Jonsson hade sin resultatmässigt bästa helg för säsongen i säsongsavslutningen på Ring Knutstorp. Det tar WestCoast Racing med sig hem från en på många sätt tuff säsongsavslutning.

Fredrik Larssons helg kännetecknades av tekniska problem som var utanför hans och teamets kontroll. Det hela började med en trasig servostyrning i kvalet på fredagen och i lördagens två race gjorde en punktering i det första och ett elfel i det andra att Larsson bara fick med sig en poäng från Knutstorp. Avståndet var ändå tillräckligt för att säkra tredjeplatsen i mästerskapet.
– Det var inte den roligaste säsongsavslutningen, konstaterar Fredrik. Jag kände att vi hade en snabb bil den här helgen men vi hade otur och det känns som något typiskt för vår säsong i år.

Fredrik ser tillbaka på årets säsong och kan konstatera att man haft farten för att utmana om mästerskapet men det har varit några tillfällen som fällt avgörandet.
– Vi inledde inte bra och det gav Volvo ett försprång som var tufft att hämta igen. Vi har heller inte kvalat bra och det har också gjort att vi hela tiden fått kämpa tillbaka. Tuffa domslut som i Falkenberg och problem som växellådan i Karlskoga och små skitfel som de i helgen har sen fällt avgörandet. Vi har helt enkelt inte haft flytet med oss och varit lite lite efter och då räcker det inte längre än till en tredjeplats. Vi får konstatera att det är vad vi förtjänade i år, sammanfattar Fredrik sin säsong.

För Erik Jonsson har det varit en tuff säsong med mycket motgångar men han kunde avsluta säsongen med att uppfylla sitt mål för helgen med avancemang till Q2 och en femteplats i dagens andra race. Han tycker det bekräftar vad som hade varit möjligt i år.
– Det blev ett bra avslut på en annars väldigt tuff säsong, säger Erik. Det är här jag har kapacitet att vara men det har varit alltför mycket som inte fungerat i år. Det känns ändå skönt att kunna avsluta på den här nivån och det har varit en på många sätt lärorik men dålig säsong.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth försöker att inte låta en tuff säsongsavslutning påverka sammanfattningen av säsongen.
– Det är självklart att det känns tufft just nu och att det här är en helg vi helst vill glömma. Jag tycker ändå vi tog fighten i mästerskapet och bjöd upp. Vi säkrade ännu en SM-medalj och jag är också glad att vi idag kunde presentera en spännande trebilssatsning i Formel Renault för 2016, sammanfattar Dick.

Resultat – STCC-finalen, heat 1:

1. Fredrik Ekblom, Cyan Racing, 58.787
2. Richard Göransson, Team Tidö, +1.968
3. Thed Björk, Cyan Racing, +14.719
4. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +20.773
5. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +25.459
6. Kevin Aabol, Team Kia, +25.981
7. Rasmus Mårthen, Team Kia, +33.199
8. Carl Philip Bernadotte, Cyan Racing, +49.306
9. Roger Samuelsson, Team Tidö, +56.958
10. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +1 Lap
11. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +2 Laps
DNF. Erik Jonsson, Sportpromotion , DNF

Resultat – STCC-finalen, heat 2:

1. Fredrik Ekblom, Cyan Racing, 58.678
2. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, +3.123
3. Thed Björk, Cyan Racing, +9.077
4. Kevin Aabol, Team Kia, +9.462
5. Erik Jonsson, Sportpromotion , +14.768
6. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +18.246
7. Richard Göransson, Team Tidö, +21.195
8. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +25.279
9. Roger Samuelsson, Team Tidö, +51.078
10. Carl Philip Bernadotte, Cyan Racing, +1 Lap
DNF. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, DNF
DNF. Rasmus Mårthen, Team Kia, DNF