Halt första race på Solvalla för WestCoast Racing

Publicerad 12 september 2015, 16.17 av WestCoast Racing.

Det blev ett halt första race på Solvalla för WestCoast Racing där både Fredrik Larsson och Erik Jonsson hade problem med greppet. Först mot slutet av racet fick båda upp farten men det räckte inte längre än till en fjärdeplats för Fredrik Larsson och en åttondeplats för Erik Jonsson.
– Det var fruktansvärt understyrt och att mitt snabbaste varv var på det sista varvet är inte som det ska vara, konstaterade Fredrik. Jag fick lite andrum bakifrån under racet så jag kunde jobba på mitt men det var väldigt svårkört. Det här var nog det värsta passet jag någonsin kört i STCC. Vi får fortsätta pröva oss fram till nästa race och vara snabbare från början. Det blir chansartat men från fjärdeplats finns chans till ett bra resultat om vi bara får till bilen.

Erik Jonsson hade liknande problem som Fredrik.
– Racet var ok men farten kom först på slutet och det var bökigt att hitta grepp, sa Erik. Vi jobbar vidare med bilen och måste se till att vara snabbare i början så vi kan utnyttja att vi startar tvåa. Annars blir det ett väldigt svårt race.

Fredrik startar fyra och Erik tvåa i det andra racet på Solvalla.

STCC, Solvalla – resultat heat 1:

1. Daniel Haglöf, PWR Racing Team, 46.106
2. Richard Göransson, Team Tidö, +2.241
3. Thed Björk, Cyan Racing, +12.191
4. Fredrik Larsson, WCR/BMW Dealer Team, +13.097
5. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, +30.816
6. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +32.161
7. Fredrik Ekblom, Cyan Racing, +32.847
8. Erik Jonsson, Sportpromotion , +33.355
9. Kevin Aabol, Team Kia, +45.587
10. Rasmus Mårthen, Team Kia, +1 Lap
11. Carl Philip Bernadotte, Cyan Racing, +1 Lap
12. Roger Samuelsson, Team Tidö, +3 Laps
DNF. Emelie Liljeström, Team Kia, DNF

Senaste nyheterna