Frustrerande TCR-helg för WestCoast Racing i Österrike

Publicerad 12 juli 2015, 17.13 av WestCoast Racing.

Bromsproblem och tuffa domslut ledde till en frustrerande och relativt resultatlös helg för WestCoast Racing i TCR International på Red Bull Ring.

Helgen inleddes med svårkörda bilar för teamet som arbetade hårt under de fria träningarna med att få till inställningarna på de tre Honda Civic Type R. Det gav resultat med en 1-2 i kvalet för Gianni Morbidelli på pole före Kevin Gleason.

Förhoppningen var att detta skulle leda till ett bra resultat i det första racet och det såg länge också ut att inträffa.

Morbidelli fick inte till starten utan kom iväg som trea bakom teamkamraten Kevin Gleason och SEAT-föraren Stefano Comini.

Därefter tappade Gleason lite fart och föll ner till fjärdeplats men Morbidelli var kvar och hade nu en tät kamp med Comini om ledningen i loppet. Racingen var stundtals hård och förarna bytte placeringar flera gånger där även Cominis teamkamrat Andrea Belicchi och Team Craft-Bamboo SEAT-föraren Pepe Oriola anslöt sig till fighten.

På det näst sista varvet, efter en racelång kamp, kunde Morbidelli pressa Comini till ett misstag och Morbidelli tog slutligen hand om ledningen och gick i mål som segrare.

Men efter målgång utredde domarna kampen mellan Comini och Morbidelli och gav Morbidelli 30 sekunders tidstillägg för osportslig körning vilket gjorde att italienaren fick se sin seger bli förvandlad till en elfteplats.

Kevin Gleason hade efter starten brottats med problem men kunde till slut säkra en femteplats med ukrainaren Igor Skuz i mål som tolva efter att ha startat sist.

Dessvärre var även det andra racet frustrerande för WestCoast Racing. Morbidelli och Skuz tvingades bryta med bromsproblem och Kevin Gleason tog ännu en femteplats efter att ha brottats med kraftig understyrning under större delen av loppet.

Nu lämnar TCR International Series Europa för att efter ett sommaruppehåll återvända till Asien och tävlingshelg 9 som körs ihop med Formel 1 i Singapore 19-20 september.

Senaste nyheterna