Larsson i polefight på Mantorp

Publicerad 25 juni 2015, 17.27 av WestCoast Racing.

Fredrik Larsson var med och slogs om pole position i båda kvalpassen på Mantorp Park i eftermiddags inför STCC:s kvällsrace på Mantorps korta slinga. Det blev en andraplats och 18 viktiga poäng i Q1 och en tredjeplats i Q2 för Fredrik Larsson. En punktering i slutet av Q1 och en liten miss ut på raksträckan i det andra satte stopp för hans polechanser.
– Det går åt rätt håll med vår kvalfart och jag tycker bilen känns bra, sa Fredrik efteråt. Punkteringen i slutet av Q1 betydde att vi inte kunde använda de däck vi tänkt i Q2. Nu gjorde jag en liten miss som kostade tid ändå, men jag tycker det känns bra inför racen. Bra poäng med oss från kvalet och en bra bil inför de två racen som nog blir väldigt tighta och stadsbanebetonade.

Erik Jonsson säkrade för tredje tävlingsdagen i rad pole position till det andra heatet med en tiondeplats i Q1.

Kvällens två race startar 19:00 respektive 21:20.

Senaste nyheterna